Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

- Μπήκε το νερό στ΄αυλάκι...

Επιτέλους....
Αρχισαν τα έργα εκσκαφής, για την τοποθέτηση του κεντρικού αγωγού όπου θα μεταφέρει καθαρό νερό απ' την λίμνη Σμοκόβου για την ύδρευση του Πετρίνου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο Νομό Καρδίτσας, που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης συνολικά 40 οικισμών των “Καλλικρατικών” Δήμων Σοφάδων και Παλαμά.

Το συγκεκριμένο έργο έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα, δεδομένου ότι θα καταργηθούν οι σημερινές υδρευτικές γεωτρήσεις στην περιοχή και θα παρέχεται υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό από τη Λίμνη Σμοκόβου στους κατοίκους και στους επισκέπτες μας, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι οικισμοί και χωριά είναι:
Ιτέα, Πέτρινο, Συκέα, Φύλλο, Αστρίτσα, Ηλίας, Λεύκη, Ορφανά, Ασημοχώρι, Αχλαδώα, Γραμματικό, Λεοντάρι, Νέο Ικόνιο, Δαφνοσπηλιά, Ζαϊμιο, Καλλιφώνι, Παλιούρι, Κέδρος, Λουτρό, Κυψέλη, Πύργος Κιερίου, Αγ. Δημήτριος, Βλοχός, Καλυβάκια, Κοσκινάς, Μεταμόρφωση, Παλαμάς, Άγιος Βησσάριος, Άμπελος, Ανώγειο, Γεφύρια, Δασοχώρι, Καπαδοκικό, Μαυραχάδες, Μελισσοχώρι, Μοσχολούρι, Πασχαλίτσα, Σοφάδες και Φίλια.

Με την ελπίδα φυσικά να μήν γίνει...Αχελώος!!!
Κωνσταντίνος Μητράκος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής