Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

- Γυμνάσιο - Λύκειο Ιτέας: Ενα "μικρό" επαρχιακό σχολείο με "μεγάλες" επιδόσεις!!!

Ένα «μικρό» επαρχιακό σχολείο με «μεγάλες» επιδόσεις!!!

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα «καλά» δημόσια σχολεία υπάρχουν.
Δε βρίσκονται όμως μόνον στις «καλές» αστικές περιοχές, αλλά και στην παραμελημένη επαρχία. «Παραφωνία» που επιβεβαιώνει τον κανόνα, μικροί εκπαιδευτικοί «θησαυροί» που κρύβονται σε επαρχιακές περιοχές, λάμπουν δια των επιδόσεων των μαθητών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους πορείας.
Ειδικά στην επαρχία την κατάσταση σώζει η εσωτερική δυναμική των μικρών κοινοτήτων και η αναζήτηση καλύτερου εκπαιδευτικού αποτελέσματος.

Οι υπό κατάργηση Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Ιτέας φιλοδοξούσαν πάντα και πετύχαιναν καθαρά να εξαλείψουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες δια των αποτελεσμάτων που δεν δέχονται αμφισβήτηση.
Κάποτε από την ηγεσία αναφέρθηκε πως τα δημόσια σχολεία που λειτουργούν με συνθήκες Χάρβαρντ θα πρέπει να έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.
Τα πρόσφατα λοιπόν -και όχι μόνο- αποτελέσματα γραπτών πανελλαδικών εξετάσεων με τις μεγάλες επιδόσεις από την πλευρά των μαθητών μας - αρίστευσε το 1/3- το απέδειξαν.
Άρα δικαιώνονται οι μαθητές του σχολείου που το αποκαλούν χρόνια τώρα «κολλέγιο».
Παραθέτουμε πίνακα μερικών μαθητών μας με βαθμό πρόσβασης πάνω από 13.


Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, στους καθηγητές/τριες τους και στους γονείς τους για τις επιδόσεις τους και επίσης για τους αγώνες διατήρησης λειτουργίας του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους βοήθησαν να λειτουργήσουν οι Λυκειακές Τάξεις Ιτέας με αναστολή για δύο συνεχή σχολικά έτη και συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου μας.

            Με τιμή
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΙΤΕΑΣ


4 σχόλια:

κωνσταντινος μητρακος είπε...

μπραβο στη νεολαια του τοπου μας που καθε χρονια επιβεβαιωνει και ανανεωνει την παραδοση , που θελει τα καραγκουνοχωρια μας να βγαζουν ... τα μυαλα !!!

Παύλος Σαμαράς είπε...

Ετσι είναι...αυτά πρέπει να τα προβάλουμε...μας κάνουν περήφανους σε αντίθεση με τους πολιτικούς!!!

Δημήτρης Μαυριάς είπε...

Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά.Τα ευχομαι καλη επιτυχία στην πανεπιστημιακή σταδιοδρομία τους.

Αννίτα Μπαμπάνα είπε...

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ...ΚΑΛΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής