Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

- Εγκαταλειμμένα κτήρια...εστίες μόλυνσης στο κέντρο της Ιτέας

Πολλά εγκαταλειμμένα κτήρια αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους κατοίκους της Ιτέας, ορισμένα δε από αυτά χρησιμοποιούνται και για αφόδευση απο τούς περαστικούς.
Ενδιαφέρον δεν υπάρχει ούτε από τους ιδιοκτήτες αφού τα έχουν εγκαταλείψει, αλλά ούτε από το Δήμο ακόμα ο οποίος θα πρέπει να παρέμβει για τον καθαρισμό τους ή ακόμη και για την κατεδάφιση τους, καθώς πέφτουν σκεπές και καδρόνια και είναι επικίνδυνα για τούς περαστικούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο του χωριού όπου υπάρχουν τέσσερα με πέντε εγκαταλειμμένα κτήρια.
Θα χρειαστεί να χτυπήσει κανείς; ή να γίνουν στέκια ναρκωτικών; και κάθε είδους εστίες μόλυνσης και μετά θα τρέχουμε αλλά θα είναι αργά μέχρι να ιδρώσει το αυτάκι κανενός.







8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία συμβουλή δίνετε κύριε όποιος κι αν είστε.Να κατεδαφιστούν κτίρια,ιδιοκτησίες που δε σας ανήκουν γιατί σας χαλάνε την αισθητική εκεί που συχνάζετε;Χαλαρώστε!

ΜΙΛΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΓΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ?ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΙΣΙΜΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ?
ΕΛΕΟΣ

Παύλος Σαμαράς είπε...

Κύριε "ανώνυμε" πρώτον αν ρωτούσες θα μάθαινες οτι έτσι λειτουργεί ένας Δήμος και μια κοινωνία.
Δεύτερον, η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών είναι δημόσιο αγαθό και αν δεν σε αγγίζει μην ρίχνεις τα βάρη και την πικρία σου στούς άλλους.
Βγές απο την καβούκι και την άχαρη ανωνυμία σου και δες τα πράγματα με το καλό σου μάτι.
Επιτέλους, δεν είσαι μόνος σου...!!!

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμος Δημότης.

Πολύ σημαντικό το θέμα που θίγεται σ' αυτή την ανάρτηση. Κατά τη γνώμη μου δε νομίζω οτι ο συντάκτης του άρθρου να επιδιώκει την κατεδάφιση των κτισμάτων αυτών. Τι λόγο θα είχε άραγε; Απλά διαβάζοντάς το κείμενο μου βγάζει περισσότερο την αίσθηση της αυθόρμητης αγανάκτησής του παρά οτι επιδιώκει να γκρεμίσει περιουσίες άλλων, είτε γιατί του χαλάνε την αισθητική όταν πίνει τον καφέ του είτε όταν τρώει τα σουβλάκια του.

Δεν πρέπει να υφίσταται θέμα αν τα κτήρια αυτά είναι στο κέντρο του χωριού ή στις παρυφές του. Σε κάθε περίπτωση η περιποίηση του άμεσου χώρου και του ίδιου του κτίσματος θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του ιδιοκτήτη του. Καλό θα ήταν λοιπόν ο Δήμος να αποστείλει ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες των παραπάνω κτισμάτων ώστε να φροντίσουν για την συντήρηση του κτίσματος, τον καθαρισμό του αύλειου χώρου από χόρτα, ξερά κλαδιά κλπ την σωστή και ασφαλή περίφραξη και γενικά να κάνουν βελτιωτικές εργασίες λαμβάνοντας επίσης όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην αποτελούν εστίες μόλυνσης. Και όλα τα παραπάνω ας γίνουν στο μέτρο του δυνατού, έχοντας υπ' όψη και την οικονομική συγκυρία, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλουν να ενεργήσουν.

Αναρωτιέμαι αν ο πρώτος σχολιαστής θα ήθελε το σπίτι του να γειτονεύει τουλάχιστον με ένα απ' αυτά τα "απεριποίητα" οικοδομήματα. Θα είχε τους αρουραίους για γειτόνους και τις κατσαρίδες μόνιμες επισκέπτριες επί 24ωρο. Ίσως τότε να είχε άλλη άποψη περί του θέματος. Έχοντας αυτή την οπτική γωνία, με ενδιαφέρει η προσέγγιση που κάνει στο θέμα ο συνδημότης, γιατί ακουμπάει το κοινωνικό κεφάλαιο "Πώς μπορώ να συμβιώνω με τους άλλους. Υποχρεώσεις και δικαιώματα".
Ίσως όμως αυτές οι αντιλήψεις αντί να πριμοδοτούν την τοπική κοινωνική πρόοδο, αποδυναμώνουν κάθε προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας προς το καλύτερο. Αν βλέπουμε από τη μεριά μας μόνο τα πράγματα τότε... δε χρειάζεται να γράψω τότε τί συμβαίνει.

Τίθεται λοιπόν αβίαστα το ερώτημα: Μπορώ να συμβιώσω με τους άλλους;

Ας είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας για να έχουμε δικαιώματα.
Μπορούμε να μη ζούμε παρασιτικά σ'αυτό το χωριό επιτέλους; Μπορούμε να μη θέλουμε να παρκάρουμε το μηχανάκι μας, την κούρσα μας, το αγροτικό μας πάνω στο πεζοδρόμιο του μαγαζιού που πίνουμε καφέ; Μπορούμε να μη περνάμε με το τρακτέρ μας μέσα από το κέντρο, για να κάνουμε ολιγόλεπτη στάση για να πάρουμε φρέντο καπουτσίνο στο πλαστικό; Μπορούμε να μην παρκάρουμε τα οχήματά μας πάνω στο πλακόστρωτο της Μαγούλας (ο χώρος της Μαγούλας δεν είναι ιδιωτικό πάρκινγκ του καταστήματος εκεί, είναι δημόσιος χώρος πρασίνου); Μπορούμε να μη χτίζουμε με πέτρα και τσιμέντο παρτέρια στον δημόσιο δρόμο για να επεκτείνουμε τον καλλωπισμό του μαγαζιού μας; Μπορούμε να μην παρκάρουμε και στις δυο πλευρές του δρόμου και να σεβόμαστε τους μονούς και ζυγούς μήνες; Γιατί ένα ΝΑΒΑΡΑ από τη μια μεριά κι ένα ΝΑΒΑΡΑ από την άλλη , δε χωράει να περάσει το παιδί σου με το ποδήλατο συχωριανέ μου.

Μπορούμε να χωρέσουμε στον ίδιο χώρο εσύ κι εγώ συν-χωριανέ μου;

Παύλος Σαμαράς είπε...

Επώνυμε Δημότη σ΄ευχαριστώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Επώνυμος δημότης.

Παρακαλώ κ. Σαμαρά. Δεν είχα σκοπό να υπερασπιστώ εσένα αλλά την κοινή λογική. Παρακαλώ παντως.

Υγ.:Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν και τα οφέλη της ανώνυμης γραφής...;

Παύλος Σαμαράς είπε...

Κύριε Δημότη και γώ με την κοινή λογική μίλησα οπότε αντλαμβάνεσαι ότι...αντιλαμβάνομαι!!!!

Ανώνυμος είπε...

ο επωνυμος δημοτης τα λεει μια χαρα.έτσι είναι τα πραγματα.οταν δεν ενδιαφερεται ο ιδιοκτητης για το τι μπορει να προκαλεσει στην κοινωνια του χωριου το σαραϊ του, να το γκρεμισουν και να γινει ανταρα.ο δημος εχει καθε δικαιωμα αρκει να τον προειδοποιησει.έχουμε τη σαρα και τη μαρα στο κεντρο.που αλλου τα βλεπετε αυτα;

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής