Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

- Η 9η Σταυροφορία‏

Όταν οι σταυροφόροι της 1ης σταυροφορίας έφτασαν κάτω από τα τείχη της Αντιόχειας, της μεγάλης αυτής ελληνιστικής μητρόπολης της Συρίας ήταν Σεπτέμβριος του 1097. Αρχηγοί αυτού του σιδερόφρακτου στρατού που έμελλε να κατακτήσει όλη την παραθαλάσσια Συρία, τον Λίβανο και την Ιερουσαλήμ ήταν γενναίοι ιππότες σαν τον Γοδεφρείδο του Μπουγιόν, τον αδελφό του Βαλδουίνο μετέπειτα πρώτο βασιλιά της Ιερουσαλήμ, τον Βοημούνδο του Τάραντα, τον Ραϋμόνδο του Σαιν Ζιλ, τον Τανκρέδο ανιψιό του Βοημούνδου και άλλοι.
Όλοι αυτοί, ήταν πολεμιστές της πρώτης γραμμής,  που δεν δίσταζαν να βάζουν καθημερινά την ζωή τους σε κίνδυνο. ʼνθρωποι με υπεράνθρωπη δύναμη, που ορμούσαν ατρόμητοι στην μάχη και που μπορεί  κανείς να τους κατηγορήσει για σκληρότητα, για σφαγές, για πλιάτσικο, αλλά που όλα ετούτα τα επετύγχαναν εκθέτοντας τους εαυτούς τους σε χίλιους κινδύνους και πολλοί από αυτούς άφησαν τα κόκαλά τους στην γη της «ερατεινής»  Συρίας.


Για τον Γοδεφρείδο του Μπουγιόν λέγεται  πως ήταν τόσο δυνατός που έκοψε τον λαιμό μιας τεράστιας καμήλας με μια μονάχα σπαθιά, ενώ στις μάχες για την πολιορκία της Αντιόχειας, σύμφωνα με το χρονικό «έκοψε με μια σπαθιά έναν Τούρκο στα δύο. Ο κορμός έπεσε χάμω, ενώ η λεκάνη και τα πόδια έμειναν στο άλογο που έφυγε καλπάζοντας»!


Στην θάλασσα της Ταρσούς και της Λαοδίκειας, έφτασαν ήδη τα αεροπλανοφόρα, τα αντιτορπιλικά και τα καταδρομικά της σύγχρονης 9ης Σταυροφορίας, φορτωμένα πυραύλους Κρουζ, πυραύλους αέρος-εδάφους και σύγχρονα αεροπλάνα έτοιμα να εξαπολύσουν την φωτιά της Δύσης κατά της γης της Συρίας.
Μονάχα που τούτη η σταυροφορία δεν έχει για αρχηγούς ατρόμητους πολεμιστές της πρώτης γραμμής, αλλά καλοξυρισμένους, φρεσκοσιδερωμένους απόφοιτους της West Point Academy και τεχνοκράτες βαθμοφόρους που πατώντας κουμπιά από την ασφάλεια της καμπίνας τους θα εξαπολύσουν στον λαό της Συρίας τον ίδιο και μεγαλύτερο τρόμο από αυτόν που του προκάλεσε ο σιδερόφρακτος στρατός των ιπποτών, θα ευνοήσουν παρόμοιες σφαγές και θα προωθήσουν χειρότερο πλιάτσικο, με μια βασική και ταπεινωτική διαφορά: ούτε οι ίδιοι ούτε και οι στρατιώτες τους δεν θα διακινδυνεύσουν στο παραμικρό!
Η διαφορά της τεχνολογίας και της δύναμης πυρός είναι τέτοια που θα τους επιτρέψει να εξαπολύσουν το πυρ της κολάσεως στις πόλεις και τις μητροπόλεις της Συρίας, χωρίς να χρειαστεί κανείς από αυτούς να διακινδυνέψει το πολύτιμο τομαράκι του.

Κι εδώ είναι που κάνει λάθος η πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη.
Χρησιμοποιώντας αυτό το είδος του ασφαλούς πολέμου, ενός πολέμου όπου ο ένας αντίπαλος υφίσταται τα πάνδεινα από όπλα που εκτοξεύονται από πλοία που πλέουν μακριά, από αεροπλάνα που πετάνε χωρίς αντίπαλο, από μη επανδρωμένα αεροπλανάκια που θερίζουν αδιακρίτως ζωές ενόπλων και αμάχων, σπρώχνεις χωρίς αμφιβολία τον αντίπαλο να απαντήσει με την ασύμμετρη απειλή της τρομοκρατίας εντός της δικής σου επικράτειας και αυτής των δυνάμει και πράξει συμμάχων σου.
Η λύσσα του στρατιώτη που βλέπει τους συμμαχητές του, την οικογένειά του, τα παιδιά του να εξαερώνονται χωρίς να μπορεί καν να δει αυτούς που του προξενούν τόσο πόνο, είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσει στο μέλλον περισσότερους τζιχαντιστές τρομοκράτες, έτοιμους να πεθάνουν για να λάβουν εκδίκηση για όλους τους προσφιλείς νεκρούς που θρήνησαν από αυτούς τους αθέατους δολοφόνους που λέγονται Κρουζ, που λέγονται αεροσκάφη 5ης γενιάς, που λέγονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Είναι βέβαιο πως η 9η Σταυροφορία θα γίνει εκ του μακρόθεν και θα προκαλέσει εκατόμβες από «παράπλευρες  απώλειες» ανάμεσα στους αμάχους της Συρίας.
Είναι σίγουροι εκεί στις ΗΠΑ πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να «τιμωρήσουν» το καθεστώς ʼσσαντ ακόμη και αν δεχτούμε ότι έκανε χρήση χημικών;
Είναι σίγουροι πως οι αθώοι νεκροί του «σαρίν»  θα «ισοφαριστούν» με τους εξίσου αθώους νεκρούς των τυφλών ή έστω μονόφθαλμων βομβαρδισμών;
Είναι έτοιμοι για ακόμη έναν γύρο τρομοκρατίας στις περιοχές της Δύσης, από τρομοκράτες που θα εκθρέψουν την λύσσα τους για εκδίκηση μέσα από μια τέτοια ασύμμετρη προσβολή;
Είναι στα αλήθεια έτοιμοι για ακόμη μια αιματοχυσία αμάχων, μόνο και μόνο για λόγους γοήτρου;

Αν είναι, λυπάμαι για λογαριασμό τους, όπως και κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος πάνω στην Γη θα έπρεπε να κάνει.

...από το διαδύκτυο
Σπύρος Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής