Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

- Δεν είμαστε γεννημένοι γι΄αυτό...

Ετος 1974 ήμουνα σχεδόν 10 χρόνων....
Απο τότε μέχρι σήμερα μνήμες πολλές ανακατεύτηκαν στούς διαδρόμους του μυαλού μου, για μια ακόμα φορά σήμερα.

Δεν ξέρω να πω με βεβαιότητα αν φταίει πάντα κάτι για να θυμάμαι, ενα γεγονός πάντα όμως είναι καταλύτης για να σου έρχονται στο μυαλό κάποια πράγματα.

Θυμήθηκα λοιπον τις τελευταίες μέρες κάτι που τότε δεν το είχα δώσει μεγάλη σημασία.(άκουγα τον παππού μου όταν μίλαγε)

Ο Χένρυ Κίσσιγκερ είχε πει τότε για την Ελλάδα:
"Να φοβάστε τους Ελληνες γιατι ζούν με την ιστορία τους, και μια μέρα θα ξεσηκωθούν και θα ζητήσουν πίσω τον πολιτισμό τους...".

Απο τότε μέχρι σήμερα εχουν περάσει 40 χρόνια.
Με λύπη διαπιστώνω όπως και όλοι μας, ότι τελικά τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Αποφασίσαμε να ζήσουμε μέσα σε σάπια συστήματα, ανάμεσα σε ανίκανους ανθρώπους, που τους επιλέξαμε να κυβερνήσουν μια χώρα για την οποία δεν αισθάνθηκαν ποτέ υπερηφάνια, δώσαμε στα χέρια τους μια χώρα που δεν ήταν ικανοί για να την κυβερνήσουν.

Μοίρασαν μια χώρα σε κομμάτια, διέλυσαν μια χώρα και την σκόρπισαν στους πέντε ανέμους.
Κι εσύ Ελληνα μένεις εδώ αέναος και κοιτάς την ιστορία σου και τους προγόνους σου.
Ζείς σε μια χώρα που καταπίνει τα παιδιά της, χωρίς προοπτική, χωρίς δουλειά, χωρίς μέλλον......
Δεν είσαι γεννημένος γι'αυτό....

Είσαι γεννημένος να πεθαίνεις για το χώμα που πατάς και για την ιστορία σου, που έχει διαδωθεί στα πέρατα της οικουμένης......
Μόνο και μόνο για να ζήσουν καλύτερες μέρες τα παδιά σου...!!!

Τα σέβη μου και την καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους μου εκεί..!!!!!!

Αννυ Ζησοπούλου

4 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Την Καλησπέρα και απο μας Αννυ μας...!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Τηλέραμα να είναι καλά με τα επόμενα επεισόδια της Φατμαγκιουλ του Σουλεϊμαν κλπ...
α ρε Έλληνα.

Ανώνυμος είπε...

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του. Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός...!!!

Απόσπασμα απο ..."το καθήκον μας" του Περικλή Γιαννόπουλου.

anny zisopoulou είπε...

Και την δική μου καλημέρα σε όλους σας ....ας ελπίσουμε λοιπον σε ένα καλύτερο αύριο ακόμα και μέσα απο τις αντιξοοτητες τις οποίες μας έχουν φέρει,και να αισιοδοξούμε πως το ελληνικό πνεύμα δεν θα σταματήσει να δημιουργεί και να αναβιώσει το παρελθόν του ακόμα και μέσα απο τις στάχτες του.Κανονικά δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να φθείρει την ψυχή μας και το μυαλό μας.....όσο για τούς υπεύθυνους που έχουν φέρει την πατρίδα μας στο χάλι το σημερινό...στο χέρι μας είναι να μην ξαναυπάρξουν ποτέ στο τιμόνι της χώρας που κάποτε τούς επέλεξε...!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής