Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

- Εκδρομή στα Γιάννενα με τον Σύλλογο Γυναικών Ιτέας

Ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας διοργάνωσε χθές το Σάββατο 12 Οκτωμβρίου ημερήσια δωρεάν εκδρομή αυτή τη φορά στα όμορφα στα Γιάννενα.
Η αναχώρηση έγινε στις 6 το πρωϊ απο την πλατεία του χωριού.
Φτάνοντας στα όμορφα Γιάννενα ήπιαν το πρώτο καφεδάκι στο καφέ "Διεθνές" και μετά επισκεύθηκαν το μουσείο ΒΡΕΛΛΗ.
Στήν συνέχεια ανηφόρησαν για  την "ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ" στήν Κόνιτσα κοντά στα σύνορα της Αλβανίας.

"Στη βορειοδυτική άκρη της πεδιάδας της Κόνιτσας, πάνω στη σύγχρονη ελληνοαλβανική μεθόριο, βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους ιστορικά οικισμούς της περιοχής. Η Μολυβδοσκέπαστη, σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του όρους Νεμέρτσικα (Μερόπη), και κοντά στη συμβολή των ποταμών Αώου και Σαρανταπόρου, είναι γνωστή από τις ιστορικές πηγές αλλά και γιατί στο χωριό σώζονται μερικά από τα σημαντικότερα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Ηπείρου."

Μετά επισκεύθηκαν το νησάκι της λίμνης και αφού ξεναγήθηκαν στα μουσεία κι αγόρασαν διάφορα αναμνηστικά στη συνέχεια γύρισαν για φαγητό στα Γιάννενα.

Στόν γυρισμό έκαναν μια μεγάλη στάση στο όμορφο Μέτσοβο για καφεδάκι και ξεκούραση, ώσπου ήρθε η ώρα για την επιστροφή φτάνοντας τελικά στην Ιτέα αργά το βράδυ...
                             πατήστε πάνω στις φωτό για μεγένθυση.....































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής