Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

- Νέος κύκλος κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ από χωράφια της περιοχής μας

Ύστερα από μια μικρή τρίμηνη παύση, οι «κυνηγοί χαλκού» χτύπησαν ξανά σε Ιτέα, Άμπελο, Φύλλο, Λεύκη κλέβοντας μετασχηματιστές από χωράφια της περιοχής μας.
Συνολικά τις τελευταίες ημέρες, από την αρχή του μήνα, περίπου περισσότεροι από 30 μετασχηματιστές κλάπηκαν σε διάφορες περιοχές του νομού Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι πέρυσι εξιχνιάστηκαν 1.222 κλοπές μετασχηματιστών, καλωδίων και ηλεκτρικών πινάκων, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία.
Κατασχέθηκαν πάνω από 1.450 κιλά χαλκού, 700 περίπου μέτρα πλαστικού καλωδίου της ΔΕΗ, από το οποίο είχε αφαιρεθεί ο χαλκός, καθώς και πλήθος εργαλείων και αντικειμένων, που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών.

Η συνολική οικονομική ζημία που υπέστη η επιχείρηση της Δ.Ε.Η. εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 3.900.000 ευρώ.
Ο κάθε μετασχηματιστής ζυγίζει 200-400 κιλά και κοστίζει περίπου 4000-8000 ευρώ, για τα οποία επιβαρύνθηκαν οι πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής