Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

- Πιο βλάκας πεθαίνεις...

Ελλάδα 2013:
Μία χρεοκοπημένη χώρα, μία απαθέστατη κοινωνία, μία οικονομική ολιγαρχία και μία μάζα ανθρώπων που προσπαθεί να κρύψει την απάθεια και τη δειλία που την χαρακτηρίζουν πίσω από τη γενικευμένη βλακεία.

Οι δημοσιογράφοι που δεν πήρανε χαμπάρι τη χρεοκοπία της χώρας είναι ακόμα στις θέσεις τους.
Οι επιχειρηματίες και οι εργολάβοι που απολαμβάνουν εξοργιστικά προνόμια είναι ακόμα υπεράνω όλων.
Οι πολίτες που δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξουν τα πράγματα μέσα από την καθημερινή ενασχόληση και συμμετοχή τους σε κοινωνικές δραστηριότητες είναι ακόμα στον καναπέ τους.

Ένα από τα πιο αγαπημένα σλόγκαν των απανταχού εξουσιαστών, το περίφημο “καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται”, ήρθε και πάλι στη μόδα.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές, προσωπικότητες του πνεύματος και του κώλου απαιτούν από τους ραγιάδες που τους εμπιστεύονται να καταδικάζουν τη βία 5 φορές τη μέρα.
Γιατί;
Μα, γιατί ξέρουν ότι η δίκαιη και στοχευμένη βία είναι η μόνη φυσιολογική απάντηση απέναντι σε όσους οδήγησαν μία ολόκληρη χώρα στα βράχια. Και το μόνο πράγμα που φοβάται το στρατόπεδο των από πάνω είναι η βία του λαού που, σε κάποια φάση, θα στραφεί απέναντι στους δυνάστες του για να αποδώσει ουσιαστική και τυφλή δικαιοσύνη.

Καλώς ή κακώς, μόνο η βία μπορεί να αναγκάσει μία κοινωνία να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση.
Δεν μιλάμε φυσικά για να κάνει ο καθένας ότι θέλει, όποτε θέλει και όπως θέλει. Μιλάμε για την άκρως απαραίτητη βία που θα προκύψει σαν αναπόφευκτη αντίδραση και θα δώσει μία κλωτσιά στο σάπιο σύστημα του χθες για να κοιτάξουμε και να υποδεχτούμε ένα διαφορετικό ελπιδοφόρο αύριο.
Η βία ήταν, είναι και θα είναι εργαλείο.
Μόνο στα μυαλά των αρρωστημένων τύπων είναι αυτοσκοπός και στόχος ζωής.

Με βία ελευθερώθηκε η Ελλάδα από τους Τούρκους το 1821, μετά από σχεδόν 400 χρόνια σκλαβιάς, όχι με θεωρητικές πολιτικές προτάσεις.
Με βία αντιστάθηκαν οι έλληνες εξεγερμένοι απέναντι στους ναζί την περίοδο της γερμανικής κατοχής, όχι με τα επιχειρήματα του Πρετεντέρη.
Με βία έγινε η επανάσταση στην Κούβα, όχι με debate ανάμεσα στον Κάστρο και τον Μπατίστα.
Με βία η Αμερική ανάγκασε την Ιαπωνία να παραδοθεί και να λήξει ο Β Παγκόσμιος πόλεμος, όχι με ανταλλαγές απόψεων.

Για να το πάμε και λίγο παρακάτω με βία, και μάλιστα μαζική και τυφλή, κατάφερε η κυβέρνηση του Παπανδρέου να περάσει το μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο του 2011.
Με βία, σπάνε οι απεργίες των εργαζομένων.
Με βία περνάνε από τη Βουλή τα αντισυνταγματικά νέα μέτρα.
Με βία θέλει το κράτος και οι επενδυτές να κάνουν την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Είναι το λιγότερο αστείο να μιλάνε οι κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν τη βία καθημερινά για μία γενικευμένη καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται.
Χωρίς την κρατική βία, αυτός ο πλανήτης θα ήταν ένα πολύ πιο ασφαλές και ειρηνικό μέρος για όλους.

Όσο για την Ελλάδα, από ότι φαίνεται η δίκαιη βία θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση της, αφού ένα 30% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν.
Το να είσαι σκέτο ραγιάς υποφέρεται.
Το να είσαι, όμως, και βλάκας και ραγιάς είναι κάτι που δεν παλεύεται…!!! 

12 σχόλια:

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Ζητω η βια!

Παύλος Σαμαράς είπε...

...ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Με βία έγινε η επανάσταση στην Κούβα, όχι με debate ανάμεσα στον Κάστρο και τον Μπατίστα. Σωστα. Τι γινεται με τη Βια που ασκησε το συστημα του Καστρο στους πολιτες της Κουβας μετα το "ντι μπέιτ"; Καπου τα μπερδευει το αρθρο. Μαχητική ή βιαιη διαδήλωση ήταν αυτή που κατέληξε στη δολοφονία των υπαλλήλων της Μαρφίν; Μαχητικές ή βιαιες ήταν οι διαδηλώσεις που οδήγησαν σε πυρπόληση καταστημάτων και σε τραυματισμούς δεκάδων πολιτών; Καλη και κακη βια λοιπον. Αυτη ειναι η στοχευση και το μηνυμα που περναει. Ποιος κερδιζει απο αυτον το διαχωρισμο;

Παύλος Σαμαράς είπε...

Είμαι υπέρ της βίας όταν προέρχεται απο τον λαό....και όταν την κάνει ο λαός σίγουρα κάποια αιτία θα υπάρχει...!!!!

Βαγγέλης Σαμαράς είπε...

Εύστοχο αυτό με την Κούβα Σπύρο αλλά η σημερινή εποχή δεν βρίσκεται στις ίδιες συνθήκες με την τότε εποχή του Κάστρο ούτε έχουμε ψυχρό πόλεμο. Ναί όντως την κατέστρεψε οικονομικά αλλά σήμερα την καταστρέφει ο αποκλεισμός των ΗΠΑ. Αν αύριο κάψουν μια αμερικάνικη πρεσβεία π.χ αυτό τους κάνει βίαιους τρομοκράτες? προβοκάτορες κομμουνιστές? τι ακριβώς? καμία βία δεν είναι "αθώα" αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου δικαιολογείται κάπως πιστέυω...

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Αυτή η τοποθέτηση διαφέρει από το άρθρο, όπου κάθε επόμενη παράγραφος αναιρεί την προηγούμενη. Το άρθρο βάλλει κατά της Αστικής Δημοκρατίας. Αυτή είναι η στόχευση κατά τη γνώμη μου. Συγχέει (εξομοιώνει!) την Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους με τις απεργιακές κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων (που πάντα είναι ειρηνικές ή δικαιολογείται να είναι βίαιες για το δίκιο του εργάτη ρε παιδί μου;). Ποια η σχέση; Δεν το καταλαβαίνω. Αλήθεια πιο είναι το μέτρο της βίας; Ποιος το καθορίζει;
Τελικά αφού μας συνέβησαν όλα αυτά, και πιάσαμε πάτο, έχουμε και την ελευθερία να κάνουμε ό,τι θέλουμε, να δέρνουμε όποιον θέλουμε, να προπηλακίζουμε όποιον δεν μας αρέσει κτλ... Σοφό όπως και οι επιλογές μας γενικότερα...

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Απορία: Τελικά ποιος ασκεί δίκαιη βία, ο Συριακός Στρατός και ο Άσαντ ή οι ισλαμοφασίστες αντάρτες;

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

δίκαιη βία;;

Βαγγέλης Σαμαράς είπε...

Ε εντάξει τώρα αν είναι να πίασουμε τη Συρία και τον Άσαντ τότε ας πώ κ εγώ για Ισραήλ-Παλαιστίνη...! Εγώ την αποψή μου είπα στο παράδειγμα της Κούβας,(μπορεί να κάνω και λάθος) δεν θα κρίνω τα εσωτερικά καμίας χώρας απο τι στιγμή που δεν είμαι εκεί να τα ζήσω και να ξέρω τι τραβάει ο κάθε λαός, με το να διαβάζω ένα άρθρο σε μια εφημερίδα (που ενδέχεται να μην είναι καν αντικειμενικό) δεν με κάνει ειδικό, ούτε μου αρέσει να είμαι ξερόλας. Aυτό έχω να πω κ δεν το συνεχίζω, δεν έχω πρόθεση να επιβάλλω τη γνώμη μου, σεβαστή η κάθε άποψη και ας μή συμφωνω...

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Βαγγελακη λεω οτι ολα ειναι υποκειμενικα. Ελπιζω να το καταλαβες αυτο. Αρα οποιος επικαλειται την ασκηση βιας ως μεσο επιλυσης των διαφορων κατι εχει πισω στο μυαλο του. Ειναι καλη η βια οταν την ασκει ο λαος και κακη οταν την ασκει το κρατος; Αυτα εμενα με μπερδευουν. Καταδικαζουμε τη βια και ψαχνουμε τροπους για διαλογο. Ευχαριστω για την κουβεντα που ειχαμε... και ας συνεχισει κανενας αλλος...

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

δεν υπάρχει καλή, κακή, δίκαιη ή άδικη βία ....η βία είναι Β Ι Α όπως κι απ όπου προέρχεται...

Παύλος Σαμαράς είπε...

Με βία, σπάνε οι απεργίες των εργαζομένων.
Με βία περνάνε από τη Βουλή τα αντισυνταγματικά νέα μέτρα.
Με βία θέλει το κράτος και οι επενδυτές να κάνουν την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Όσο για την Ελλάδα μας, από ότι φαίνεται η "άδικη" βία θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση της, αφού ένα 30% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν....

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής