Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

- Εκπαιδευτική επίσκεψη στη βουλή του Γυμνασίου και Λυκείου Ιτέας

Επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκειακών Τάξεων Ιτέας την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013.
Οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους αρχικά ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους  χώρους του Κοινοβουλίου.

Τους μαθητές του σχολείου υποδέχτηκαν και συνομίλησαν μαζί τους οι Βουλευτές Καρδίτσας κ.Παύλος Σιούφας, η κα.Ασημίνα Σκόδρα και εκπρόσωπος του κ.Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Π. Σιούφας δήλωσε «…είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σας υποδέχομαι στην Βουλή και νιώθω διπλή χαρά γιατί είμαι από εκείνους που συντέλεσαν στο να λειτουργεί και φέτος το Λύκειο Ιτέας. Ελπίζω ότι η απόφαση για κατάργηση ενός τόσο δραστήριου και σημαντικού Λυκείου να αρθεί και το Λύκειο να συνεχίσει αδούλωτα την λειτουργία του…».

Η κυρία Α. Σκόνδρα δήλωσε επίσης «…έχω τη χαρά να υποδέχομαι τους μαθητές του σχολείου σας, το οποίο Λύκειο μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις γονέων, μαθητών και Βουλευτών συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ύπαιθρος θα πρέπει να παραμείνει ζωντανή με τα σχολεία της σε λειτουργία και προς αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε σε συνεργασία για τη συνέχιση της προσπάθειας αυτής…».

Το μήνυμα του κυρίου Κ. Τσιάρα περιλάμβανε τη χαρά του για την επίσκεψη των μαθητών μας στους χώρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς όπως τόνισε «…πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Βουλής σε μια περίοδο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος που δίνει την ευκαιρία στις μαθητικές κοινότητες να ενημερωθούν για την ιστορία του Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τα πλεονεκτήματα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος…»

Στη συνέχεια οι μαθητές θαύμασαν την έκθεση Ιστορικών Αντικειμένων στην αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος όπου υπάρχουν έργα τέχνης, ιστορικά αντικείμενα, σπάνια έγγραφα και χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία και εφημερίδες.
Ανέβηκαν την ιστορική σκάλα της Βασίλισσας Σοφίας ένα από τα εναπομείναντα στοιχεία του αρχικού κτιρίου.
Επίσης είχαν την ευκαιρία «να νοιώσουν οι ίδιοι βουλευτές» αφού μπόρεσαν να μπουν στην Αίθουσα της Ολομέλειας και να καθίσουν στα έδρανα των Βουλευτών και να ενημερωθούν για τους κανονισμούς διεξαγωγής των συνεδριάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο αυτό.

Οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη Βουλή και ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν έτσι ώστε αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη να ξεχωρίσει για τη ζεστή φιλοξενία και ξενάγηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής