Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Συνέπεια, χιούμορ, ευφυϊα, ευθύτητα...

Η συνέπεια, το χιούμορ, η ευφυΐα και η ευθύτητα είναι πράγματα που εκτιμώ πραγματικά σε έναν άνθρωπο.

Συνέπεια
Είπες κάτι;
Πρέπει να το τηρήσεις.
Έστω και με τις θυσίες που θα χρειαστεί ενδεχομένως να κάνεις.
Να ξέρεις πως και ο άλλος θα κάνει αντίστοιχες.
Μη γκρινιάζεις πως μόνο εσύ χάνεις κάτι πολύτιμο. Και οι άλλοι το ίδιο χάνουν.

Χιούμορ
Σε βγάζει από πολλές δύσκολες καταστάσεις.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες. Μόνο που ο μέσος άνθρωπος, δεν αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικά είναι αυτά που λέγονται. Θεωρεί ότι μόνο σε σοβαρές συζητήσεις θα λεχθούν σοβαρά οι στόχοι, τα σχέδια, οι προθέσεις ή τα γεγονότα.
Δυστυχώς δεν είναι έτσι....Ευτυχώς...!!!

Ευφυϊα
Σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι πολλά.
Ένα σου λένε, δέκα καταλαβαίνεις. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Μερικές φορές δε χρειάζεται να λες πολλά, και το πιο ωραίο είναι να λες μια κουβέντα και να μη χρειάζεται άλλη, να το πιάνει το νόημα ο άλλος.
Αυτοί είναι άνθρωποι που αξίζει να ασχοληθείς μαζί τους, αξίζει να συζητάς, να τους έχεις φίλους, συντρόφους, ακόμα και εχθρούς!

Ευθύτητα
Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος.
Ένα άτομο που είναι ντόμπρο, που δε φοβάται να εκφραστεί μπροστά σου, να πει τη γνώμη του, αξίζει το σεβασμό σου ακόμα και αν τα λεγόμενά του δε σου είναι αρεστά...!!!


Π. Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής