Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μέχρι 15 Μαΐου οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

Κλειστό παραμένει προς το παρόν το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ που δέχεται τις online αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων.
Για το έτος 2014 η προθεσμία θα είναι η 15η Μαΐου (πέρσι ήταν η 2α Απριλίου).

Αναμένεται η εγκύκλιος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή συμπλήρωσης των αιτήσεων μεταβίβασης.
Η σχετική εγκύκλιος ετοιμάζεται από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, έτσι ώστε να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή συμπλήρωσης και αποστολής των αιτήσεων μεταβίβασης http://entitlements.opekepe.gr

Εκτός από το διαδικαστικό θέμα, η εγκύκλιος είναι σημαντική για να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ενίσχυσης, που θέλουν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους, το ποσοστό παρακράτησης ανά κατηγορία δικαιώματος και δικαιούχου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταχώριση των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, τα υποδείγματα των αιτήσεων θα καταχωρούνται υποχρεωτικά πριν την αποστολή τους στη σχετική εφαρμογή μέσω της παρούσας ιστοσελίδας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
1.Καταχώριση και οριστικοποίηση
2.Εκτύπωση
3.Υπογραφή από τους συμβαλλομένους
4.Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε συμβαλλόμενο χωριστά από αρμόδια αρχή.

Οι αιτήσεις πλήρως συμπληρωμένες και με συνημμένα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα αποστέλλονται ανάλογα με την κατηγορία μεταβίβασης στην αντίστοιχη ταχυδρομική διεύθυνση.

Επισημαίνεται ότι αίτηση εγγραφής για δημιουργία νέου λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβαστές της αίτησης μεταβίβασης ή σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.
Στις περιπτώσεις ταυτόχρονης μεταβίβασης υποχρεωτική καταχώριση πραγματοποιείται μόνο για την πρώτη αίτηση μεταβίβασης, ενώ για τη δεύτερη αίτηση μεταβίβασης δεν απαιτείται η ηλεκτρονική καταχώριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής