Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ανηθικότητα και αμορφωσιά...

Αναμμένες πάλι οι μηχανές των τρακτέρ.
Αμυνόμενοι οι αγρότες, ασύντακτοι οι κτηνοτρόφοι, δέχονται φορομπηχτική επίθεση.

Ρωτώ: είναι άραγε οικονομικό προϊόν π.χ. το σιτάρι ή μήπως πρέπει να ξαναδούμε την έννοια του Κοινωνικού Αγαθού;

Απαντώ: χωρίς αυτάρκεια σίτισης είμαστε οριστικά καταδικασμένοι!
Ούτε το ψωμί και το κρέας μας, το γάλα και τα όσπριά μας δεν παράγουμε πια.
Άχαροι κυβερνήτες διέλυσαν την Α.Τ.Ε. αφού πρώτα τη διέφθειραν.
Παραδίδουν ξετσίπωτα τη γη σε ελάχιστους, τους δε καρπούς σε απάτριδες μεσάζοντες.
Κατάχρεος ο μέσος γεωργός και κτηνοτρόφος, ασφυκτιά στο μαρασμό της επιδότησης, είλωτας της καφρίλας των κομματόσκυλων, αιμορραγεί στους φορολογικούς συντελεστές.

Αιτίες: ξανά και ξανά η Ανηθικότητα κι η Αμορφωσιά.
Όπως θα έλεγε κι εκείνος ο ουμανιστής πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπαναστασίου στα 1936, ο σωτήρας των κολλήγων της Θεσσαλίας αλλά και ιδρυτής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης "...δέν εἶναι ἄξιον τῆς ἀποστολῆς του τό κράτος πού δέν διέπεται ἀπό ἠθικούς νόμους καί δέν θέτει ὡς σκοπόν του τήν συστηματικήν ἐξύψωσιν τῶν βιοπαλαιουσῶν τάξεων, τήν ἐξάπλωσιν τῶν ἀγαθῶν τοῦ πολιτισμοῦ, ὑλικῶν καί πνευματικῶν, μέχρι τῆς τελευταίας καλύβης τοῦ ἀγρότου καί τοῦ ἐργάτου."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρας των κολληγων της Θεσσαλιας υπηρξαν οι ιδιοι οι κολληγοι με πρωτεργατη του κινηματος τον Μαρινο Αντυπα που δολοφονηθηκε γιατι διεκδικουσε τα αυτονοητα. Να μπορουν ολοι οι αγροτες να καλλιεργουν την γη τους με αξιοπρεπεια και οχι να ειναι δουλοι στα χωραφια τους για ενα κομματι ψωμι. Ευτυχως τοτε ξεσηκωθηκαν.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής