Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ρυθμίσεις για τους αγρότες ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ρυθμίσεις σε απάντηση των αιτημάτων των αγροτών αναφορικά με τη φορολόγησή τους ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι αγρότες που θα υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων - εξόδων είναι εκείνοι των οποίων το εισόδημα ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διευκρινίστηκε πως οι αγρότες (ακόμη και όσοι έχουν εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία.

Ο κ. Κεδίκογλου γνωστοποίησε επίσης τις εξής κυβερνητικές αποφάσεις:

 - Για τα πέντε πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται τρία χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.
- Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μιας ετήσιας δήλωσης Φ.Π.Α  που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Επίσης, η υποχρέωση για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων όσον αφορά στα έξοδα γίνεται ετήσια.
- Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων).
- Οι Ομάδες και Συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά το χρόνο.
- Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα  υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής