Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Που θα πάει θα γίνει κι αυτό...

Διαβάζω μια ανάρτηση σε blog, που λέει πως οι Έλληνες αμφισβητούν πλέον τα παραδοσιακά ΜΜΕ.
Γράφει πιο συγκεκριμένα:

"Για την νέα τάση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία όσον αφορά τα "παραδοσιακά" ΜΜΕ γράφουν οι New York Times, οι οποίοι υποστηρίζουν πως όλο και περισσότεροι Έλληνες τα αμφισβητούν και στρέφονται σε εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης..."

Μα αγαπητέ φίλε, δεν το έχεις καταλάβει πως αυτό συμβαίνει κάτι χρόνια τώρα;
Και ήταν τόσο απλό να καταλάβει κανείς ότι άρχισε η κατρακύλα τους, βλέποντας τα δωρεάν ένθετα CD και DVD σε κάθε έκδοση, άλλοι με επιταγές, και άλλοι με ότι άλλο φανταστεί κανείς;
Να παρακαλάνε δηλαδή οι ΜΜΕδες και να εκλιπαρούν γονατιστοί, να πουλήσουν καμιά φυλλάδα, κάνοντας δώρα, τις περισσότερες φορές ακριβότερα από όσα θα έβγαζαν από την φυλλάδα τους.
Αυτό κι αν δεν είναι απόλαυση.
Θεία Δίκη θα το ονομάσω εγώ!!

Μετά βέβαια μπήκαν στο χορό και οι διάφορες επιχειρήσεις, οι οποίες φυσικά το ξευτέλισαν εντελώς το ζήτημα πλέον, με κάτι διαφημίσεις του στύλ:

- "Με κάθε αγορά αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία μας, δώρο το σέρβις για 3 χρόνια, βενζίνη για 2 χρόνια, και αλλαγή λαδιών για 1 χρόνο, εντελώς δωρεάν. Πρώτη δόση μετά 5 χρόνια...κι αν δεν έχετε να πληρώσετε, σας δίνουμε και λεφτά να πάτε διακοπές."
- "Με κάθε αγορά ταχύπλοου σκάφους, δώρο και ένα νησάκι με νεόκτιστη βίλα πάνω στο κύμα. Στο δώρο περιλαμβάνονται, ένα εξαθέσιο Τσέσνα με πιλότο, ένας Battler, και μια Φιλιππινέζα".
..και άλλα τέτοια γραφικά!!


Και θυμήθηκα τώρα τον Martin Luther King, Jr.."I have a Dream.."
Κι εγώ έχω ένα όνειρο.. γαμώτο!
Να δω λέει μια μέρα και τι στον κόσμο...Να σου λέει π.χ. κάποιoς εκδότης:

"Για την ενίσχυση της εφημερίδας μας!...Μέσα στην εφημερίδα μας θα βρείτε και ένα κουπόνι, για φιλανθρωπικό σκοπό...Κερδίστε ένα δωρεάν σάντουϊτς.."

Και μόνο που το σκέφτομαι ξεροκαταπίνω.....που θα πάει θα γίνει κι αυτό!!

Παύλος Σαμαράς


3 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Αγαπητέ φίλε Παύλο το ζήτημα που θίγεις νομίζω είναι αποτέλεσμα της μαζικής και συντονισμένης επίθεσης που δεχόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια από τους κατέχοντες τον πλούτο παγκοσμίως. Για να πουλήσουν - και να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν - προσπαθούν να μας δημιουργήσουν καινούριες ανάγκες αντί να καλύψουν τις βασικές που έχει από τη φύση του κάθε άνθρωπος. Οι εφημερίδες για παράδειγμα, αφού είδαν ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας τους αφαίρεσε το μονοπώλιο της ενημέρωσης, προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα CD, ένα DVD, ένα άρωμα, ένα βρακί κ.λπ. παρά η έντιμη και αντικειμενική ενημέρωση για ότι συμβαίνει γύρω μας. Το ίδιο κάνουν και πολλοί άλλοι δηλαδή "τσουβαλιάζουν" την ουσία προβάλλοντας μόνο τα "δώρα" που κάνουν. Δεν μπορεί για παράδειγμα όλοι οι κουρείς να είναι το ίδιο καλοί και να προσελκύουν πελάτες όχι λόγω της ικανότητάς τους αλλά επειδή κάνουν δώρο τσατσάρες, τζελ, ή στα πέντε κουρέματα το ένα δωρεάν!! Εκεί χρειάζεται να γίνει μια ταξινόμηση των αναγκών από πλευράς καταναλωτή. Χρειάζομαι καλό κούρεμα ή χρειάζομαι gel και τσατσάρα; Χρειάζομαι κάποιο αξιόπιστο αυτοκίνητο ή χρειάζομαι ένα τετραήμερο στο Πήλιο; Θέλω έναν καλό υπολογιστή ή θέλω έναν εκτυπωτή και μια web camera, κ.λπ... Βέβαια τους διευκολύνουμε κι εμείς αγοράζοντας ασύστολα ότι αηδία κυκλοφορεί επειδή μας κάνουν (υποτίθεται) δώρα που τις περισσότερες φορές δεν τα χρειαζόμαστε... Και φυσικά όλα αυτά ποιοι τα κάνουν; Όλοι όσοι έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.. Αν και προσωπικά προτιμώ την έντυπη ενημέρωση, έχω σιχαθεί τους μεγαλοεκδότες που μόλις πλησιάζει Σαββατοκύριακο μας βομβαρδίζουν με τις προσφορές των εφημερίδων τους παρά με την ύλη που περιέχουν...

Ανώνυμος είπε...

Χρησιμοποιουν τα δωρα ως δολωμα για να περασουν την υλη που περιεχουν τα εντυπα μεσα τους, στο μυαλουδακι μας. Τιποτα δεν γινεται τυχαια.

Ανώνυμος είπε...

Ψαρουλι το ψαρουλι γεμιζει το διχτουλι.......για μια ακομα φορα....

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής