Τρίτη 8 Απριλίου 2014

3o Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο και 3ο Αντάμωμα Θεσσαλών Καραγκούνηδων

Ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με την Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο, καθώς και το Αντάμωμα και τον Τρανό Χορό των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από τις 10 έως τις 13 Απριλίου 2014.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 στις 6.00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων με την παράλληλη εκδήλωση με θέμα «Εργαστήρι Καραγκούνικων Παραδοσιακών Ενδυμασιών».

Το διήμερο 11 και 12 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων το κυρίως συνέδριο με τη συμμετοχή σημαντικών ειδικών επιστημόνων και ερευνητών της τοπικής ιστορίας και θέμα «Οι Θεσσαλοί Καραγκούνηδες στον κύκλο του χρόνου και της ιστορίας».

Την Κυριακή των Βαΐων, 13 Απριλίου 2014, στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων θα φιλοξενηθεί το Αντάμωμα και ο Τρανός Χορός των Καραγκούνηδων στο οποίο θα λάβουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα Δήμων, Φορέων και Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ανοικτή στο κοινό και σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής