Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Προσοχή στην επιλογή φορέα για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ

Κάλεσμα στούς αγρότες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στήν επιλογή του φορέα υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ απηύθυνε ο επικεφαλής του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών της "Νέας Ενωσης" κ. Βασίλης Γιαννάκος, τονίζοντας πως το 2014 είναι ένας σταθμός και τυχόν λάθη θα δημιουργήσουν προβλήματα στην καταβολή των ενισχύσεων.

Παράλληλα ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση πιστοποίησης της "Νέας Ενωσης" ως φορέα υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, σημειώνοντας πως το γεγονός αυτό προέκυψε ύστερα απο καταγγελία του Α.Σ "Διόνυσος" και ενός Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων.

Ειδικότερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθές ο κ. Βασίλης Γιαννάκος ανακοίνωσε και επισήμως πως με υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξη, ο Α.Σ. "Νέα Ενωση" πιστοποιήθηκε ως φορέας Α' και Β' Βαθμού ανάληψης των δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ).
"Η καθυστέρηση οφείλεται, κατά την πληροφόρηση την οποία είχαμε, σε καταγγελία που έκανε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Διόνυσος σε συνεργασία με έναν Συνεταιρισμό Κτηνοτρόφων.
Μετά την διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών σχετικά με την νομιμότητά μας, πιστοποιηθήκαμε, αποδείξαμε πως δεν είμαστε συνεταιρισμός "φάντασμα" και δηλώνουμε "παρών" στη διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Καθησυχάζουμε τους συναδέλφους αγρότες και εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα"
ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
"Σε όσους βάζουν εμπόδια στην "Νέα Ενωση" απαντάμε οτι πολέμιοι δεν είναι μόνο απέναντι στη "Νέα Ενωση", αλλά και απέναντι στους αγρότες που την εμπιστεύονται.
Καλό είναι να σταματήσουν να πολεμάνε τους συναδέλφους αγρότες".



Προσοχή στην επιλογή φορέα 

Μάλιστα ο επικεφαλής του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών της Νέας Ένωσης, κάλεσε τους αγρότες της περιοχής να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία επιλογής του φορέα στον οποίον θα καταθέσουν τη δήλωση καλλιέργειας, υπογραμμίζοντας πως το 2014 είναι έτος σταθμός και χρονιά αναφοράς για τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία των καλλιεργήσιμων εκτάσεων τω αγροτών εξαιτίας της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
"Να επιλέξουν οι παραγωγοί τον σωστό φορέα ώστε να πληρωθούν κανονικά και να μην ξανα έχουμε περιπτώσεις ανάλογης του 2006, όταν πολλοί παραγωγοί αντιμετώπισαν προβλήματα με τα αρχεία τους στην αναθεώρηση της ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε τότε" τόνισε.
 

Εκ νέου εξουσιοδοτήσεις

Επίσης ο κ. Γιαννάκος στάθηκε και στη διαδικασία, τονίζοντας οτι οι καλλιεργητές θα πρέπει να υπογράψουν εκ νέου εξουσιοδότηση, προκειμένου να λάβουν κωδικό πρωτόκολλο απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
"Ανεξάρτητα σε ποιόν φορέα υπέγραψαν πρώτη φορά εξουσιοδότηση, οι αγρότες μπορούν να υπογράψουν την νεα εξουσιοδότηση που απαιτείται στην "Νέα Ενωση" εφόσον πιστεύουν οτι μέσα απο τις διαδικασίες τις δικές μας μπορούν να πληρωθούν κανονικά τις ενισχύσεις.
Εχουν δικαίωμα"
ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής