Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πιάνουν δουλειά οι φορείς του ΟΣΔΕ

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται πλέον η διαδικασία υποβολής και συγκέντρωσης των δηλώσεων ΟΣ∆Ε του 2014.
Αρχικά ενεργοποιήθηκε το σύστηµα για την απευθείας υποβολή ηλεκτρονικών Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης (http://entitlements.opekepe.gr) από τους αγρότες ή τους συµβούλους τους, µε τη χρήση ηλεκτρονικού κωδικού.
Από αυτή την εβδοµάδα θα λειτουργήσουν και οι πύλες των πιστοποιηµένων φορέων του ΟΣ∆Ε, µε κεντρικό συντονιστή την εταιρεία Gaia Επιχειρείν.

Εν αναµονή της ανακοίνωσης του τιµολογίου χρέωσης για κάθε δήλωση ΟΣ∆Ε, τόσο οι ανεξάρτητες πύλες όσο και τα 90 Κέντρα του Gaia Επιχειρείν, που έχουν συσταθεί µε βασικό κορµό τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισµών, προετοιµάζονται για να δεχτούν τον µεγαλύτερο όγκο των αιτήσεων αµέσως µετά το Πάσχα.

Την ίδια ώρα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ διόρισε δύο επιτροπές συντονισµού και ελέγχου των πιστοποιηµένων φορέων, όπου θα µπορούν να προσφεύγουν οι αγρότες και οι φορείς για όποια ατασθαλία συµβαίνει στη διαδικασία συγκέντρωσης των δηλώσεων, σε συνεργασία µε τα περιφερειακά γραφεία του Οργανισµού.

Η επιτροπή ελέγχου που θα πραγµατοποιεί αυτοψίες στα σηµεία συγκέντρωσης, αποτελείται από τρεις υπαλλήλους:
Μαρώνα Κατσίκου, Μαρία Μέξα και Αφροδίτη Βαµβακάκη.

Η επιτροπή συντονισµού αποτελείται από πέντε υπαλλήλους:
Γεώργιος Μονδέλος, Ουρανία Νάκου, Αθανασία Ρέππα, Ελένη Αντωνίου και Μαρώνα Κατσίκου.

Έργο της Επιτροπής Συντονισµού έργου είναι:
-ο συντονισµός και η επικοινωνία µε τους αρµόδιους πιστοποιηµένους φορείς
-η ενηµέρωση των πιστοποιηµένων φορέων σε πιθανές αλλαγές που προκύπτουν κατά την φάση υλοποίησης του έργου
-η προώθηση, σε συνεργασία µε όλους τους εµπλεκόµενους φορείς, όλων των λύσεων επί των προβληµάτων που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια των φάσεων υλοποίησης του έργου
-η παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου
-ο έλεγχος και η αξιολόγηση του έργου
-οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προκύψει ως αναγκαία για την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου.

Εν τω µεταξύ, την Πέµπτη 3 Απριλίου η Gaia Επιχειρείν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «µε 90 Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) σε όλη τη χώρα, η εταιρεία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ θα εξυπηρετήσει τη µεγάλη πλειοψηφία των 750.000 δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων. Η σύµπραξη του παραγωγικού κλάδου, που µετοχικά εκπροσωπείται στη GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. από Συνεταιριστικές Οργανώσεις του πρωτογενούς τοµέα, αλλά και του χρηµατοπιστωτικού και τεχνολογικού τοµέα, που επίσης εκπροσωπούνται στο µετοχικό σχήµα της εταιρείας, δηµιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για µια νέα πορεία δυναµικής και ποιοτικής ανάπτυξης του αγροτικού τοµέα της χώρας.
Πρόεδρος του ∆.Σ. της Gaia Επιχειρείν είναι ο κ. Κανέλλης Παναγιώτης, Πρόεδρος της Αµερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος ο κ. Αντωνιάδης Χριστόδουλος, Εκτελεστικό Μέλος του ∆.Σ της Τράπεζας Πειραιώς και Αναπληρωτής ∆ιευθύνων Σύµβουλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής