Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Το ξυστό...

Το ξυστό κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1993 και σταμάτησε την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο του 1999.

Το ξυστό λαχείο στην Ελλάδα κυκλοφόρησε σε συνολικά 127 εκδόσεις σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων, αξίας και κερδών και υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλές.

Από τις 127 εκδόσεις έχουμε περίπου 270  διαφορετικά σχέδια ή χρώματα.
Η πιο μικρή έκδοση ήταν 175.000 τεμάχια (Ζώδια – 10η και 14η έκδοση) και η πιο μεγάλη 99,8 εκατομμύρια τεμάχια (Πέταλο – 4η έκδοση).

Η εμπορική τους σήμερα αξία είναι ανύπαρκτη, μιας και ελάχιστοι συλλέκτες ψάχνουν ακόμα μερικά που τους λείπουν και συνήθως τα ανταλλάσσουν με άλλους.
Παραθέτουμε ωστόσο μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από τις πρώτες εκδόσεις, έτσι για να θυμηθούμε λίγο τις εποχές που η μανία για το συγκεκριμένο  λαχείο είχε καταλάβει ολόκληρη τη χώρα.


πίσω στα παλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής