Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων στην 17η Συνάντηση Καππαδοκών "Γαβούστημα 2015" Πετρανά Κοζάνης

Με δεκάδες Βουναινιωτες στο πλευρό του έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στα Πετρανα Κοζάνης για να συμμετάσχει στην 17 Πανελλήνια Συνάντηση Καππαδοκων –Γαβουστημα 2014, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναινων «Η καθ ημάς Ανατολή»

Η παρουσία του συντοπίτη τους βουλευτή κου Μάξιμου Χαρακοπουλου στο τραπέζι των επισήμων γέμισε με περσότερη χαρά τα μέλη του Συλλόγου.
Ο κος Χαρακοπουλος βρέθηκε στην εκδήλωση καλεσμένος της Ένωσης ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο επόμενο Γαβουστημα των Βουναινων και ευχήθηκε καλή επιτυχία .

Οι εκατό και πλέον Βουναινιωτες συνόδευσαν τον Σύλλογο μαζί με τον Πρόεδρο του χωριού τους κο Ιωακείμ Μερτζανιδη και την Τοπικη Συμβουλο κα Στέλλα Χαρακοπουλου δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους και την στήριξη τους.

Ο Σύλλογος πήρε μέρος στην Πανελλήνια αυτή γιορτή με το τμήμα ενήλικων του χορευτικού του ομίλου υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης χορευτικού κας Αγλαΐας Αγγλοπουλου.
Την τρίτη και τελευταία μέρα του Γαβουστηματος μετά από την Θεια Λειτουργία όπου εκκλησιάζονται όλοι οι πρόεδροι των Σωματείων ήρθε η ώρα που όλοι οι Βουναινιωτες περίμεναν ένα περίπου χρόνο .

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικων Σωματείων Κος Φάνης Ισαακιδης ανακοινώσε την υποψηφιότητα του Μ.Σ. Βουναινων και ζήτησε από την Γενική Συνέλευση να τοποθετηθεί .
Σύσσωμη η Γ.Σ ευχήθηκε καλή επιτυχία στα Βουναινα ,ενώ περίσσεψε η συγκίνηση όταν ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πετρανων κος Χάρης Βογδοπουλος παρέδιδε την εικόνα-Λάβαρο της Ένωσης του Μεγάλου Βασίλειου στον Πρόεδρο του Μ.Σ. Βουναινων κο Ηλία Αθαναηλιδη .

Ο κος Αθαναηλιδης φανερά συγκινημένος παρέλαβε την εικόνα μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κο Δημήτρη Χατζηλιαδη την Γραμματέα κα Χαρακοπουλου Αλεξάνδρα την ταμία κα Αγλαΐα Αγγλοπουλου και τα μέλη Χατζηλιαδου Σοφία και Χαρακοπουλου Μαρία .
Την εικόνα την οποία φιλοτέχνησε με περισσή ευλάβεια και αγάπη και την προσέφερε Ένωση το μέλος της κος Νεκτάριος Γαλανοπουλος .

Διπλή η χαρά του κου Αθαναηλιδη καθώς η τελετή παράδοσης και παραλαβής της εικόνας γίνετε για πρώτη σε Γαβουστημα μετά από δική του πρόταση στο περσινή (2013) εκδήλωση της Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων ,ενώ στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο και την Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Κ.Σ για την εμπιστοσύνη τους, συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Γαβουστηματος 2014 των Πετρανων για την άρτια διοργάνωση , και αναφέρθηκε ,αφού προηγουμενος κάλεσε όλους τους παρισταμένους, στην τελετή παραλαβής της εικόνας η οποία θα γίνει στα Βουναινα το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ,και στην οποία θα παραβρεθούν ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φανεριοφαρσαλων κος Τιμόθεος, ο Βουλευτής κος Μάξιμος Χαρακοπουλος και ο νέος Δήμαρχος Κιλελέρ κος Νασιακοπουλος Αθανάσιος

Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Αθαναηλιδης κατάθεσε μια ακόμη πρόταση στην Γ.Σ ο οποία αφορούσε την ονομασία της μεγάλης των Καππαδοκων γιορτής, πρότεινε να αντικατασταθεί η λέξη «Συνάντηση» με την λέξη «Σύναξη», μια λέξη η οποία παραπέμπει απευθείας στην αγάπη των προσφύγων προς τον θεό.

Ο Πρόεδρος και η Γ.Σ δέχτηκαν με χαρά και αυτή την πρόταση και έτσι πλέον το κορυφαίο Πολιτιστικό γεγονός ονομάζετε «18 η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκων –Γαβουστημα 2015».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής