Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΝΑΙΝΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βούναινα, 9 Αυγούστου 2014

Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΝΑΙΝΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ 

Ευχές για μακροημέρευση στο νέο επίσκοπο κ. Τιμόθεο

«Έτη πολλά και γόνιμη αρχιεροσύνη για το καλό του ποιμνίου της ιστορικής μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων», στην πνευματική δικαιοδοσία της οποίας ανήκει και ο προσφυγικός οικισμός των Βουναίνων, ευχήθηκαν στον νέο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο το προεδρείο του Μικρασιάτικου Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» συνοδευόμενο από τον εφημέριο του χωριού π. Θεμιστοκλή Καραμπάτζακη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλίας Αθαναηλίδης ενημέρωσε τον επίσκοπο για τις δράσεις τους και ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους στην 17η Πανελλήνια Συνάντηση Καππαδοκών (Γαβούστημα 2014) στα Πετρανά Κοζάνης, απ’όπου θα παραλάβουν την εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία και θα παραμείνει στα Βούναινα μέχρι το επόμενο Αντάμωμα τον Αύγουστο του 2015, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει ο Μικρασιατικός Σύλλογος του χωριού τους «Η καθ’ ημάς Ανατολή».

Ο Σύλλογος ζήτησε από τον κ. Τιμόθεο την διαμεσολάβησή του ώστε, του χρόνου στο τριήμερο του Γαβουστήματος, να έρθει στα Βούναινα η Τίμια Κάρα του Αγίου Νικόλαου του εν Βουναίνοις, από την ομώνυμη Μονή στη νήσο Άνδρο όπου φυλάσσετε, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους προσκυνητές της Θεσσαλίας, που ευλαβούνται τον «άμισθο ιατρό» να την ασπαστούν.

Ο Μητροπολίτης αφού συνεχάρη το προεδρείο του Συλλόγου για την πρωτοβουλία  του, δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει με τον ηγούμενο της Μονής προκειμένου να δοθεί αυτή η δυνατότητα ως ευλογία για τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος.
Ταυτόχρονα, αποδέχθηκε την πρόσκλησή τους να λειτουργήσει στα Βούναινα το Σάββατο13 Σεπτεμβρίου 2014 στη μνήμη των Σουλουτζοβαλήδων προγόνων τους που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη σφαγή της Σμύρνης το1922.
Την ίδια μέρα θα γίνει και επίσημη τελετή υποδοχής της εικόνας του Μεγάλου Βασιλείου, που σηματοδοτεί την ανάληψη από το Σύλλογο του επόμενου Πανελλήνιου Ανταμώματος των Καππαδοκών.

Ο κ. Τιμόθεος δέχτηκε με χαρά να φωτογραφηθεί με το προεδρείο του Συλλόγου που του προσέφερε το ημερολόγιο τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής