Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Θετική σκέψη και συντονισμένη προσπάθεια απο όλους...

Λόγω του έντονου προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και με το νερό για πότισμα, έστειλα ενα email για ενημέρωση για το έργο εμπλουτισμού με νερό του βουνού στα ορφανά.

Η ενημέρωση από τον Κύριο Τριανταφύλλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ότι το έργο είναι πειραματικό και από την συμβατική υποχρέωση προβλέπεται να περατωθεί στο τέλος του 2015.

Λόγω του ότι είναι πειραματικό και επειδή εξαρτάται από την ποσότητα νερού που ποταμού, δεν είναι εξασφαλισμένο σε πόσο χρόνο και το πόσο θα επηρεάσει τον υδροφόρο ορίζοντα.

Υπάρχει επίσης και μελέτη του Αρδευτικού δικτύου Υπέρειας Ν. Λάρισας-Ορφανών Ν. Καρδίτσας. Με την μελέτη αυτή προτείνεται η κατασκευή αρδευτικών δικτύων για την αξιοποίηση υφιστάμενων γεωτρήσεων, από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας αλλά δεν έχει όμως ακόμα δρομολογηθεί .

Προβλέπει Σημαντική εξοικονόμηση νερού, εκσυγχρονισμού της διαδικασίας άρδευσης, αλλά κυρίως σημαντική μείωση της δαπάνης άρδευσης και αφορά τους παραγωγούς των αγροκτημάτων Ορφανών και και σχεδόν του μισού αγροκτήματος Φύλλου προς την περιοχή των Ορφανών.

Επίσης πολύ θετικές και οι ενέργειες από την Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.
Πχ έργο Σμοκόβου, παρέμβαση για το νερό της λίμνης κλπ.

Σίγουρα πρόκειται για μεγάλα και σημαντικά έργα που θα επηρεάσουν σημαντικά και θετικά την περιοχή μας αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε μόνο σ'αυτά και απλά να περιμένουμε.

Αν σκεφτούμε ότι ο άνθρωπος κατάφερε και έκανε γόνιμο έδαφος τμήματα της ερήμου, τότε τίποτα δεν είναι αδύνατο και είναι κρίμα να αφήνουμε να 'καίγονται' τα βαμβάκια της περιοχής μας όπως έγινε φέτος.

Το μόνο που χρειάζεται είναι θετική σκέψη, συντονισμένη προσπάθεια και 'κυνήγημα' του κοινού στόχου από όλους μας.

Βαγγέλης Παπαβασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής