Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Εθελοντισμός: στάση ζωής στην Ιτέα...

Δώσε το χρόνο σου δωρεάν, αν θέλεις να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια...
(Οδυσσέας Ελύτης)

Εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά της ανθρώπινης ενέργειας για την ανάγκη του πλησίον και του συνόλου σε μια κοινωνία.

Η έννοια του εθελοντισμού βασίζεται στην ιδέα της ανθρώπινης αλληλοβοήθειας πού ο καθένας μας προσφέρει τον εαυτό του, αλλά και όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία του συνανθρώπου του χωρίς να ζητάει αμοιβή.

Οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιές μέσα στην ιστορία και τη διαχρονική εξέλιξη της κοινωνίας.

Στο χωριό μας, η συνεχώς αυξανόμενη τάση δραστηριοποίησης εθελοντισμού, είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας τόσο του κράτους (Δήμος κλπ.) όσο και των μηχανισμών του, να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά τα ολοένα και πιο σύνθετα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ευτυχώς ο εθελοντισμός στο χωριό μας συνεχώς αυξάνεται στις μέρες μας και με απτά αποτελέσματα.
Ο μεγαλύτερος είναι αυτός που γίνεται με το "Φεστιβάλ Ενιπέα".

Κάθε χρόνο κάποιοι αφήνουν στη μέση τις δουλειές τους για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το στήσιμό του.











Υποστηρίζουμε & ενισχύουμε τον εθελοντισμό ως στάση ζωής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής