Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Χαλάζι και μεγάλη νεροποντή σε Ιτέα και Παλαμά - ζημιές σε 5000 στρέμματα

Ανοιξαν οι ουρανοί προχθες το απόγευμα στήν περιοχή μας.
Η ξαφνική νεροποντή που συνοδεύτηκε από δυνατούς ανέμους άρχισε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Διήρκησε περίπου μισή ώρα αλλά είχε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα σε δρόμους και μαγαζιά του Δήμου.

Συγκεκριμένα στο κέντρο του Παλαμά και σε διάφορα σημεία οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που τα νερά μπήκαν μέσα σε καταστήματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επαγγελματίες του Παλαμά βλέπουν τα νερά της βροχής να τους απειλούν και τελικά να καταλαμβανουν τα μαγαζιά τους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Αργυρόπουλου το κατάστημα του οποίου πλημμυρίζει όποτε βρέχει. Τόσο ο ίδιος όσο και οι περίοικοι ζητούν να γίνουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστεί η αιτία που τους βάζει σε περιπέτειες κάθε φορά που βρέχει. Είτε πρόκειται για απλό καθαρισμό των φρεατίων ώστε τα νερά να βρίσκουν διέξοδο είτε για αποκατάσταση κακοτεχνιών, το βέβαιο είναι ότι η δημοτική αρχή πρέπει να μεριμνήσει και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Χαλάζι σε καλλιέργειες σε Παλαμά και Σοφάδες
Εντωμεταξύ εκετεταμένες ζημιές από χαλάζι που έπεσε χθες το απόγευμα υπέστησαν και καλιέρεγειες κυρίως βαμαβακιού στον οικισμό της Ιτέας Ηλιά και σε χωράφια ανάμεσα σε Αστρίτσα και Ιτέα, αλλά και σε Πασχαλίτσα και μαυραχάδες στο δήμο Σοφάδων.

Παράλληλα από την ισχυρή βροχόπτωση πλημμύρισαν χωράφια σε όλη την ευρύτερη περιοχή του δήμου Παλαμά και Σοφάδων και υπέστησαν ζημιές καλλιέργεεις τριφυλιού και βιομηχανικής τομάτας, ενώ και για τα βαμβάκια οι βροχές αυτές δεν τα ευνοούν.

Σήμερα συνεργεία του ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή των ζημιών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής