Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ντίνα Αγγέλου: Οταν η τέχνη και το ταλέντο δημιουργούν...

Στήν Ιτέα αγαπάμε και το ξύλο και την τέχνη!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν συνδυάζουν αυτά τα δυό και μάλιστα δεν απαιτείται οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία, παρά μόνο η ανθρώπινη φαντασία!
Τέχνη απο θαλασσόξυλα;...ναι είναι τέχνη!!!
Πραγματικά όταν είδα τις κατασκευές κατάλαβα τι σημαίνει να έχει ο καλλιτέχνης μεράκι.


Η Ντίνα Αγγέλου γέννημα θρέμμα της Ιτέας ασχολείται με την τέχνη του θαλασσόξυλου (Driftwood Art) και μας μιλάει για τις δημιουργίες της.
Ζει στήν Ιτέα είναι παντρεμένη με τον Ηλία Τσέλιο και έχουν δύο παιδιά.

"Driftwood Art"
Ποιό ήταν το κινητρό σου Ντίνα για να ξεκινήσεις αυτή την τέχνη και πόσο καιρό ασχολείσαι;

Ντίνα: Το να κατασκευάζω διάφορα πράγματα απο το μηδέν ήταν κάτι που με γοήτευε πάντα.
Θεωρώ εντυπωσιακό να δημιουργούνται πράγματα απο απλά υλικά της φύσης, τα οποία χρειάζονται ελάχιστη ή και καθόλου επεξεργασία. Ετσι και γώ ένοιωσα να ήξερα την τέχνη χρόνια, ξεκίνησα κάποια στιγμή να φτιάχνω, με γεμίζει ψυχικά, και δεν σταματώ με τίποτα.
Με τις κατασκευές άρχισα να ασχολούμαι εδώ και δυο χρόνια.


Πως και που βρίσκεις θαλασσόξυλα;

Ντίνα: Τα θαλασσόξυλα τα μαζεύω από τις ακρογιαλιές πού είναι κοντά σε εκβολές ποταμών και σε ρεματιές. Μετά από έντονες βροχοπτώσεις τα ξύλα ξεβράζονται στην θάλασσα, αυτή με την σειρά της τα σμιλεύει τα αποφλοιώνει και μας τα προσφέρει απλόχερα.


Ποιά είναι η κατάλληλη εποχή για να τα μαζέψεις;

Ντίνα: Η περίοδος συλλογής τους είναι όλο τον χειμώνα και την Ανοιξη.
Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι τα ξύλα διαβρώνονται και πιάνουν σαράκι.


Τι επεξεργασία δέχονται πρίν χρησιμοποιηθούν;

Ντίνα: Δεν τα επεξεργάζομαι σχεδόν καθόλου.
Απλά επιλέγω το σωστό ξύλο για τη σωστή θέση, έχοντας φυσικά προηγουμένως στο μυαλό μου τι θέλω να σχηματίσω. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να κόψω η να τρίψω κάποιο ξύλο, αλλά συνήθως δε χρειάζεται.


Πόσο εύκολα δουλεύονται τα θαλασσόξυλα;

Ντίνα: Πολύ εύκολα. 
Λόγω των πολλών μεγεθών που μπορεί να βρεί κανένας στη φύση, αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλώς να επιλέξεις το κατάλληλο ξύλο για την κατάλληλη θέση, ώστε να ολοκληρώσεις την κατασκευή που έχεις φανταστεί.


Σε τι στύλ διακόσμησης απευθύνονται οι κατασκευές σου;

Ντίνα: Οι δημιουργίες από θαλασσόξυλα αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους και είναι μέρος της διακόσμησης σε πολλά σπίτια, έχω δεί ακόμη και σε ξενοδοχεία.
Εγώ απευθύνομαι σε κάθε στύλ διακόσμησης. 
Ταιριάζουν απόλυτα με το παραδοσιακό ελληνικό στύλ, καθώς η βάση τους είναι η θάλασσα και το ελληνικό νησί. Εναρμονίζονται όμως και με πιο σύγχρονα στύλ διακόσμησης στα οποία προσδίδουν μια πιο παραδοσιακή πινελιά. Ενα χειροποίητο, απλό, κομψό δημιούργημα είναι πάντοτε εύκολο να συνδυαστεί με οποιοδήποτε στύλ διακόσμησης.


Με τι άλλο υλικό ασχολείσαι;

Ντίνα:
Εκτός απο τις κατασκευές με θαλασσόξυλλα κατασκευαάζω και στεφάνια με κλαδιά απο κλήμα. Ασχολούμαι επίσης με τη ζωγραφική και έχω δημιουργήσει κάποιους πίνακες.
Πάντοτε μου άρεσε να δημιουργώ πράγματα, αλλά ασχολούμαι με τις κατασκευές πιο εντατικά τα τελευταία δυο χρόνια.


Ντίνα για πρώτη φορά είδαμε τις δημιουργίες σου οι περισσότεροι στην περσυνή ετήσια έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας.
Πως βλέπεις όλο αυτό το εγχείρημα απο τα παιδιά του Συλλόγου;

Ντίνα: Η προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου μας για να γίνει η έκθεση και γενικά να βγούν στην επιφάνεια τα έργα και οι δημιουργίες πολλών απο εμάς είναι μεγάλη. Εύχομαι να συνεχιστεί και να δούμε περισσότερες καλλιτεχνικές συμμετοχές αλλά και μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής