Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

"Αφόδευσε η φοράς εν τω αλωνίω..."

"Κράτος ανάλγητο" έγραψε τις προάλλες ο πρώην πρόεδρος της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας κ. Βασίλης Γιαννάκος και δεν έχει άδικο. Μόνοι τους οι κρατούντες το επιβεβαιώνουν συνεχίζοντας την αδιαφορία για του τι μέλλει γενέσθαι στην κοινωνία της χώρας μας.

Πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ θα έλεγα, τακτοποιούν τον ΕΝΦΙΑ, τις περικοπές μισθών και συντάξεων (χωρίς καμία ανακοίνωση) και πολλά άλλα τα οποία είναι έσοδα και δικαιώματα του κράτους.

Με τις υποχρεώσεις και τις οφειλές του κράτους απέναντι στην κοινωνία, τι γίνεται όμως;;

Από το Πάσχα περιμένουν οι αγρότες την επιστροφή ΦΠΑ, την νιτρορύπανση, την επιστροφή φόρου του πετρελαίου κλπ κλπ. Την ίδια στιγμή όλη η κοινωνία της Καρδίτσας υποφέρει διότι ως γνωστόν είναι μια 100% αγροτική περιοχή.
Οι εμπλεκόμενοι (Γαία επηχειρείν, εφορία, ΟΠΕΚΕΠΕ, υπουργείο Γεωργίας, υπουργείο Οικονομικών κ.α) τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα. Αλλά και όταν κάνουν κάποια δήλωση στην εφημερίδα, ρίχνουν η μια υπηρεσία το μπαλάκι στην άλλη.
Εμπαίζουν  δλδ μια Θεσσαλία ολόκληρη, εμπαίζουν μια κοινωνία η οποία οικονομικά είναι κάτω από τα όριά της. Φέτος κουτσούρεψαν το όριο επιστροφής ΦΠΑ για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος στο 6% κι ας πληρώνουμε όλα τα εφόδια με 13% και 23%.

Βέβαια, κράτος είναι και ξέρει.
Δεν είναι τυχαία όλα αυτά. Ζήσε στην Ελλάδα του σήμερα με 500 και 600 ευρώ μισθό και 400 ενοίκιο. Πιλοτικά θα εφαρμόσει το πρόγραμμα εγγυημένου εισοδήματος στην Καρδίτσα με 13 ευρώ την ημέρα δλδ 390 το μήνα. Αν αυτό πετύχει θα αποδείξουν κιόλας ότι κακώς μας δίναν 500 και 600 ευρώ αφού τελικά δεν πεθάναμε, ζήσαμε και μ' αυτά.
Το θέατρο του παραλόγου.

Τελικά για όλα αυτά θα πέσουν ποτέ ευθύνες σε κάποιον υπεύθυνο;;

Γεωπόνοι απλήρωτοι, βενζινάδικα απλήρωτα, μηχανουργεία απλήρωτα, όλοι οι επαγγελματίες που εξυπηρετούν τους αγρότες είναι απλήρωτοι.
Πότε θα πληρωθούν όλοι αυτοί όταν ο ΦΠΑ κι όλα τα υπόλοιπα αργούν ήδη τόσους μήνες;;
Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που αυτό το μόρφωμα που λέγεται κυβέρνηση καταχειροκροτείται όταν ανακοινώνει ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα γίνουν 6 από 5 και το πετρέλαιο θα μειωθεί 9 λεπτά το λίτρο!!!
Τι λές ρε παιδί μου, "αφόδευσε η φοράς εν τω αλωνίω". Σοβαρές ελαφρύνσεις!!!

Όλοι οι επαγγελματίες βουλιάζουν και μαζί τους βουλιάζουν όλοι οι υπόλοιποι παραγωγικοί κλάδοι.
Σε ότι αφορά τον αγροτικό κλάδο κανένας αγρότης δεν γνωρίζει τι θα ισχύσει για την επόμενη σεζόν διότι η ΚΑΠ αλλάζει.
Η απουσία των υπευθύνων στο μεγαλείο της.
Πολύ φοβάμαι ότι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ ως προς το καλύτερο όσο εμείς δεν θα αντιδράμε.!!!

Αχιλλέας Μπαλαντίνας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η κανονική μοίρα της Ελλάδος θα ήταν ίδια με αυτή της Βουλγαρίας,Αλβανίας και Ρουμανίας μεταπολεμικά εάν δεν επενέβαιναν οι Αγγλοαμερικανοί.
Δημιουργήθηκε με πολλούς κόπους μια οικονομική ανάπτυξη φυλασσόμενη όμως από το κράτος της δεξιάς και μόλις αφέθηκε ο ελληνικός λαός να ασκήσει πλήρως τα δημοκρατικά δικαιώματά του πήγε εκεί που ήταν φυσιολογικό να πάει αφού κατανάλωσε επί πλέον 200 δις ευρώ σε κοινοτικές επιδοτήσεις και 300 δις σε δάνεια ήτοι μισό τρις σε διάστημα 30 ετών απεχθές,επαχθές και επονείδιστο όπως τα λένε αυτοί που ελπίζουν σε επανάληψη.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής