Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Το χωριό μας αλλάζει!!!...πρέπει να είσαι τυφλός για να μη το δείς.

"Ξέρεις, μερικές φορές νιώθω ότι οι καλλιτέχνες είναι σαν κυνηγοί μέσα στο σκοτάδι. Δεν ξέρουν ποιος είναι ο στόχος τους και δεν ξέρουν αν τον έχουν πετύχει. Εχουν πετύχει όμως την ψυχή τους, κι αυτό τούς αρκεί..."

Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες τελευταία πολλές στο χωριό μας, και οι καλλιτέχνες-δημιουργοί φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
Αφορμή για να τούς γνωρίσουμε ήταν οι δυό εκθέσεις Χειροτεχνίας & ζωγραφικής που έγιναν απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας.

Οι δημιουργίες και τα έργα τους πολλά και με φαντασία.
Τα περισσότερα μέσα απο την ψυχή των δημιουργών, φθάνουν να αγγίξουν και τη δική μας.

Από τη μεριά μου, ως μουσικός, και καθώς περνάω τον τελευταίο καιρό στο χωριό, διαπιστώνω με μεγάλη μου χαρά πως η κάθε είδους τέχνη δεν θεωρείται πλέον πολυτέλεια.
Δεν θεωρείται επίσης πολυτέλεια η καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών.
Ανάμεσα στό ποδόσφαιρο, τις ξένες γλώσσες και τα φροντιστηριακά μαθήματα, η μουσική, ο χορός, το θέατρο, και κάθε είδους καλλιτεχνική ενασχόληση αποτελούν επιθυμητά μαθήματα πλέον για τον γονέα.

Παλιά οι ίδιοι οι γονείς το θεωρούσαν ένα περιττό μάθημα που το παιδί θα αναγκαστεί να διακόψει όταν περάσει στο λύκειο και κύριος στόχος του θα είναι να μάθει απ’έξω ολόκληρα βιβλία και αποδείξεις θεωρημάτων. Οτιδήποτε δεν βοηθούσε τα παιδιά να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, πολιτικοί επιστήμονες ή δεν οδηγούσε σε μια δουλειά που να μπορεί να απορροφηθεί από το δημόσιο ή κάποιου άλλου είδους μονιμότητας, απορρίπτονταν ως χάσιμο χρόνου.
Ο καλλιτέχνης ήταν μια γραφική φιγούρα.
Η κοινωνία τον αντιμετώπισε σαν τον τρελό του χωριού που επιθυμούσε να καλοπεράσει παρασιτικά χωρίς να προσφέρει κάτι.

Τί προσφέρει άραγε ένα ποίημα, μία θεατρική παράσταση, τί χρησιμεύει αν χορεύεις όμορφα έναν παραδοσιακό χορό ή αν παίζεις μουσική; 

Ευτυχώς όλα αυτά αλλάζουν φίλοι μου...
Το ξεκίνημα έγινε πρίν δύο χρόνα μέσω του Πολιτιστικού μας Συλλόγου δημιουργώντας τμήματα για μουσική, θέατρο και παραδοσιακό χορό. Πολλά παιδιά του χωριού μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που τούς αρέσει και γεμίζει την ψυχούλα τους.
Αρκετά απο αυτά μάλιστα έχουν τέτοιο ταλέντο που θα...τρίβουμε τα μάτια μας!!!

Το χωριό μας αλλάζει!!!,...πρέπει να είσαι τυφλός για να μη το δείς.

Παύλος Σαμαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής