Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Pink Floyd: Επιστρέφουν μετά από 20 χρόνια με νέο άλμπουμ «The Endless River»

Στις10 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των Pink Floyd με τίτλο, «The Endless River», το εξώφυλλο του οποίου φιλοτέχνησε ο 18χρονος Αιγύπτιος Ahmed Emad Eldin.

Οι Floyd έδωσαν στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του δίσκου που είναι αφιερωμένος στον κιμπορντίστα της μπάντας Rick Wright.
To άλμπουμ περιλαμβάνει ambient και instrumental tracks που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του The Division Bell, που είχε κυκλοφορήσει το 1994, και είναι παραγωγή των David Gilmour, Phil Manzanera και Andy Jackson.

Στοιχεία για το άλμπουμ του κορυφαίου ροκ συγκροτήματος, την κυκλοφορία του οποίου αποκάλυψε, τον Ιούλιο, η σύζυγος του Gilmour, Polly Samson, έδωσε και η τραγουδίστρια Durga McBroom Hudson, η οποία συνεργάζεται με τους Pink Floyd στις περιοδείες τους.
- Αρχικά το Endless River επρόκειτο να είναι ένα καθαρά ορχηστρικό άλμπουμ...αποκάλυψε η τραγουδίστρια συμπληρώνοντας πως στην πορεία ο David Gilmour άλλαξε γνώμη και την κάλεσε να ηχογραφήσει κάποια φωνητικά. Παράλληλα, διευκρίνισε, πως κάποιες από τις συνθέσεις του νέου άλμπουμ επρόκειτο να συμπεριληφθούν ως ξεχωριστή ενότητα στον δίσκο «The Division Bell», κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ. Έτσι τα μέλη του συγκροτήματος χρησιμοποίησαν το υλικό αυτό ως βάση του νέου τους άλμπουμ.

Η τελευταία κοινή εμφάνιση των Pink Floyd έγινε στις 2 Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών συναυλιών του "Live 8″.
Οι Pink Floyd σχηματίστηκαν το 1965.
Αρχική ονομασία του συγκροτήματος ήταν The Screaming Abdabs.
Η μουσική τους εστίαζε σε R&B κομμάτια πριν ενταχθούν στο κίνημα της βρετανικής ψυχεδελικής σκηνής.
Το πρώτο τους σινγκλ ήταν το τραγούδι «Arnold Layne», το οποίο ηχογραφήθηκε πριν το συγκρότημα υπογράψει στην «ΕΜΙ»

Αυτό είναι το εξώφυλλο του νέου δίσκου των Pink Floyd...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής