Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Με κάθε επισημότητα υποδέxθηκαν οι Βουναινιώτες το Λάβαρο

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ ημάς Ανατολή» στις εκδηλώσεις μνήμης για τους διωγμούς των Χριστιανών της Ανατολής, που διοργάνωσε στα Βουναινα το Σάββατο 13 9 2014, υποδέχτηκε με τις αρμόζουσες τιμές την εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι την 18η Πανελληνιά Σύναξη Καππαδοκων - Γαβουστημα τον Αύγουστο του 2015.

Συγκεκριμένα, τελέστηκε θεια λειτουργία στον Ι Ν Αγίου Δημητρίου χοροστατουντος του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων κου Τιμόθεου, μνημόσυνο για τους 50 Σουλουτσοβητες προγονούς τους οι οποίοι σφαγιάστηκαν στην Σμύρνη κατά τη διάρκεια των διωγμών, περιφορά των εικόνων με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Κιλελέρ, και τέλος επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατειάς του Χρυσόστομου Σμύρνης.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Σύλλογος δεξιώθηκε τους Επισήμους ,ενώ ακολούθησε διάλογος για την διοργάνωση της μεγάλης των Καππαδοκων Γιορτής την οποία έχει αναλάβει ο σύλλογος ,και η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Βουναινα.
Ο Πρόεδρος του Μ.Σ Βουναινων κος Ηλίας Αθαναηλιδης αφού ενημέρωσε τους παριστάμενους για την μεγάλη αυτή εκδήλωση, ζήτησε την στήριξη και την συμπαράσταση τους.
Όλοι τους δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν τον Σύλλογο να φέρει σε πέρας και αυτή την αποστολή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Α. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Μάξιμος Χαρακοπουλος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Κος Αθανάσιος Νασιακοπουλος ο Πρώην Δήμαρχος Κιλελερ κος Ριζος Κομητσας ο Πρόεδρος της Πανελληνίας Ένωσης Καππαδοκικων Σωματείων Ελλάδος κος Φανης Ισσαακιδης ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβούλιου Κιλελερ κος Βαρδακουλης Αχίλλειας ο αντιδήμαρχος Δημ Ενότητας Κραννωνα κος Σπύρος Καλετσος O Αντιδημαρχος Δημ Ενότητας Πλατυκαμπου κος Χρήστος Χατζουλης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κοι Ζωή Ανυφαντη, Γεώργιος Καρυουδης και Όλγα Αγγλοπουλου, ο πρόεδρος του Τ.Σ Βουναινων κος Ιωακείμ Μερτζανιδης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Βουναινων κος Ιωακείμ Χατζηλιαδης και Στέλλα Χαρακοπουλου, ο Πρόεδρος του Τ.Σ Αγίων Αναργύρων κος Καραβασιλειαδης Νεόφυτος.

Από τα Μικρασιατικα Σωματεία την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκων Θηριαπετρας Πέλλας «ο Μέγας Βασίλειος» κος Νεκτάριος Γαλανοπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καππαδοκικου Καρδίτσας κα Ασημούλα Πασχαλιδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καπαδοκιτων Καρδιτσας « Η Ζωοδοχος Πηγη» κος Γιάννης Αβραμιδης, ο εκπρόσωπος Μικρασιατικού Συλλόγου Στοκχόλμης Σουηδίας κος Τάσος Παναγιωτιδης οι εκπρόσωποι του Μικρασιάτικου Συλλόγου Νέου Ικονίου Καρδίτσας κοι Σταυρός Τσολακος και Κωνσταντίνος Φώτης και η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεου Μυλοτοπου Πέλλας «οι Καππαδοκες» κα Σοφία Κοσμογλου.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής