Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εικόνες από οδοιπορικό στο Μπαγκλαντές το κέντρο της Ιτέας

Εικόνες και σκηνές από οδοιπορικό στο Μπαγκλαντές αντικρίζει ο επισκέπτης που θα επιχειρήσει να επισκεφθεί το κέντρο της Ιτέας, ενώ το σκηνικό δείχνει μάλλον οικείο για τους κατοίκους του χωριού αλλά και για εκείνους που το επισκέπτονται καθημερινά.

Ο λόγος για το εγκαταλελειμμένα κτίρια, που αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των δημοτών όχι μόνον δεν ενοχλούν, αλλά μάλλον εξυπηρετούν πολλούς, αφού χρησιμοποιούνται και ως χώροι για πάσης φύσεως "ανάγκες".

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, πολλά από τα κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί ανήκουν σε άτομα που δεν μένουν στο χωριό, (δεν πάτησαν το πόδι τους απο τότε που τα εγκατέλειψαν) ή έφυγαν απο τη ζωή, ή ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες.
Γείτονες αυτών των κτιρίων παραπονούνται συχνά ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Κάποια μάλιστα είναι ετοιμόρροπα και αλλίμονο σε όποιον βρεθεί κοντά τους.

Άχρηστα αντικείμενα, σκουπίδια, και υπολείμματα…ανθρώπινης παρουσίας είναι το ελάχιστο δείγμα από τις "ομορφιές" που αντικρίζει κανείς.
Και το κυριότερο;
Όλα μα όλα άμεσα προσβάσιμα για τον καθένα, ενήλικα ή μη, που για τον οποιοδήποτε λόγο θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το χώρο.

Εχουμε αναφερθεί και σε παλιότερο άρθρο (ΕΔΩ) πρίν ένα χρόνο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, όμως δυστυχώς δεν έγινε κάτι.
Ευελπιστούμε στήν κατανόηση και την ευαισθησία του νέου μας Δημάρχου για να δώσει το γρηγορότερο κάποια λύση στο πρόβλημα.

«Η κοινωνία δεν είναι κατάλληλη γι' αυτόν που είναι αντικοινωνικός...»








7 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Αγαπητέ μου φίλε οι εικόνες αυτές δεν συνηθίζονται. Το ερείπιο που έχεις σε 3 εικόνες το έχω ακριβώς απέναντι από τη δουλειά μου και το "καμαρώνω" κάθε μέρα. Το παρομοιάζω με χαλασμένο δόντι σε στοματική κοιλότητα ηλικιωμένου ανθρώπου. Μάλιστα έχω δει όλες τις φάσεις κατάρρευσής του. Όταν δε έπεσε εντελώς, από τύχη γλύτωσε το όχημα ενός πελάτη από το Φύλλο που ήταν σταθμευμένο εκεί.
Από την ημέρα που γκρεμίστηκε μέχρι τώρα, η γειτονιά, έχουμε απευθυνθεί πολλές στους αρμόδιους να φροντίσουν να γίνει κάτι και όποιος είναι υπεύθυνος να μεριμνήσει να συμμορφωθεί ο χώρος, αλλά μάταια. Μόνο μια κόκκινη κορδέλα μπήκε για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Όπως γράφεις κι εσύ, εξακολουθούμε να ελπίζουμε στην ευαισθησία των αρμοδίων να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Καλέ μου φίλε Παύλο προτείνω να δώσουμε ονόματα στα κτίρια αυτά για να τα ξεχωρίζουμε. Εγώ βρήκα ένα όνομα για το ερείπιο που έχω απέναντι από τη δουλειά μου. Το ονομάζω "το σάπιο δόντι" γιατί το παρομοιάζω με χαλασμένο δόντι σε στοματική κοιλότητα ηλικιωμένου ανθρώπου...

Παύλος Σαμαράς είπε...

Συμφωνώ Βαγγέλη μου για αυτό και γώ το σπίτι απέναντι απο τον Κοντοβάϊο το ονομάζω "MATRIX" γιατί ή μέσα του είσαι ή έξω είναι το ίδιο...

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Σωστά για το σπίτι που λες. Σαν ολόγραμμα είναι...

Unknown είπε...

Μπορεί να μη μένω στο χωριό μου,όμως οι εικόνες αυτές με ενοχλούν αφάνταστα και προσβάλλουν την αισθητική μου.Δεν αξίζει στο χωριό μας αυτή η εικόνα...
Μιά Οργανωμένη κοινωνία καλύπτει τις ανάγκες της και λύνει τα προβλήματά της κυρίως με τους θεσμούς αλλά και την εθελοντική προσφορά των μελών της. Οι γενικότητες ότι φταίει η παιδεία, η οικογένεια κ.λ.π.εξυπηρετούν όσους δεν θέλουν να δούν το πρόβλημα η δεν επιθυμούν τη λύση του.
Όλοι μας περιμένουμε κάτι απο τους νέους Τοπικούς Άρχοντες.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

Στο προηγούμενο άρθρο-παρέμβαση υπήρξε μια από τις τελευταίες "χαρακτηριστικά δυναμική" παρέμβαση του αξέχαστου Μίλτου μας.
Μίλτο, σίγουρα σε έχει ο Θεός κοντά του.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Ναί φίλε ανώνυμε και μάλιστα το τελευταίο του...μετά απο 2 μέρες άφησε την τελευταία του πνοή!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής