Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Αιτήματα και προβλήματα των αγροτών της περιοχής μας

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Παλαμά, έρχεται στην επιφάνεια το σοβαρό πρόβλημα που έχουν οι Αγρότες με τον ΕΛΓΑ.
Οι ζημιές στις καλλιέργειες και ειδικά στο βαμβάκι φτάνουν έως και 80%.
Σε άμεση συνεργασία με τους Αγροτικούς Συλλόγους του Δήμου μας ζητάμε και διεκδικούμε από τα Αρμόδια Υπουργεία και την Διοίκηση του ΕΛΓΑ:
1.- ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ.
2.- ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο  ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ.

Οι Αγρότες είναι έτοιμοι να προβούν σε καλοκαιρινές καλλιέργειες, χωρίς ως τόσο να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει με την ΝΕΑ ΚΑΠ.
Από τις αρχές του 2015 θα ισχύσει η νέα ΚΑΠ και οι Αγρότες δεν γνωρίζουν ούτε πόσα χρήματα θα πάρουν από κάθε καλλιέργεια, ούτε πως θα διανέμονται τα δικαιώματα στους καλλιεργητές.
Παρόλο που γνωρίζουμε ότι η νέα ΚΑΠ είναι σε βάρος των μικρών και μεσαίων Αγροτών θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση ενημέρωσή τους για το πώς θα λειτουργήσει.
Η συγκομιδή του βαμβακιού έχει είδη αρχίσει πριν από 15 ημέρες και δυστυχώς ακόμη τα εκκοκκιστήρια δεν έχουν ανακοινώσει τις τιμές παραλαβής του προϊόντος.

Οι «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΤΙΜΕΣ» οι οποίες είναι και παράνομες, λειτουργούν σε βάρος των Αγροτών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, από τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν προς όφελος των Αγροτών.
Ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Αγρότες, είναι η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α.
Θεωρούμε ότι υπάρχει συμπαιγνία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και των εκκοκιστών, ώστε να μην αποδίδουν το ΦΠΑ στους Αγρότες (δίνοντάς τους απαλλακτικό) και οι ίδιοι να περιμένουν από το Υπουργείο Οικονομικών να το πάρουν με μεγάλη καθυστέρηση.

Πρέπει να δοθεί και η επιστροφή του ΦΠΑ για το έτος 2013.
Έχουν περάσει 2 χρόνια και η πληρωμή της Νιτρορύπανσης δεν έχει γίνει ακόμη.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΜΑ
ΤΖΕΛΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής