Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ενώ το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας παραμένει πεισματικά κλειστό ένα νέο Μουσείο χρηματοδοτείται στον Δήμο μας με 178.000 ευρώ

Ενώ το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας (το καλύτερο στη Θεσσαλία) παραμένει πεισματικά κλειστό ένα νέο κτηριακό μουσείο χρηματοδοτείται στον Δήμο μας με θέμα: Έκθεση Ιστορικού και Λαογραφικού Υλικού.

Ανάρτηση απο την Διαύγεια...11-11-2014
Αποδοχή απόφασης ένταξης στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007–2013» του Έργου: «Αξιοποίηση Δημοτικού Κτιρίου για Έκθεση Ιστορικού και Λαογραφικού Υλικού» ποσού 178.000,00 €, αναμόρφωση προϋπολογισμού, τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Έργων και Ετησίου Προγράμματος Δράσης.
Σύμφωνα με το αριθμ.Πρωτ.:16983/10–10–2014 έγγραφο του Υπουργείου εσωτερικών, αποφασίστηκε η ένταξη /χρηματοδότηση του έργου «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» ΣΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» ποσού 178.000,00 €.

Λήψει αρχείου Διάυγειας...

Παρακάτω η αναρτημένη απόφαση...


6 σχόλια:

Νίκος Τσιώρας είπε...

Είναι η αντιμετώπιση ίσων ευκαιριών του δήμου Παλαμά προς εμάς....Μάλλον ενοούν πως μόνο ο Παλαμάς πρέπει ν'αξιοποιηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι επί Πατσιαλή (δηλαδή συνεχιζόμενο) και είναι μέσω ΕΣΠΑ. Να το χρεωθούν οι προηγούμενοι υπεύθυνοι αιρετοί της Δημοτικής Ενότητας Φύλλου και της Ιτέας γιατί μάλλον 3 χρόνια δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν. Μάλλον 3 χρόνια δεν διεκδίκησαν τίποτε για το Μουσείο. Μάλλον 3 χρόνια δεν γνώριζαν καν που είναι και τι είναι το Μουσείο. Μάλλον 3 χρόνια έβλεπαν μπροστά τους μόνο κανάλια και βαμπάκια.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και απο τους απερχόμενους να ήταν, τώρα ψηφιστηκε..... και η γνωστή καραμέλα φταίνε οι αλλοι..Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό;; Οταν ξεκινήσουμε την αυτοκριτική μας ίσως ως ανθρωποι; Η επέκτασή μας είναι και ήταν τα συμβούλια. Προς τι η κακοπροαίρετη κριτική; Αντιπάθεια ως προς τους πρώην συμβούλους; Το θέμα είναι!: οτι ήδη δεν δίνεται λύση στην Ιτέα και στα άλλα χωριά που σβήνουν..Ο παλαμάς ως έδρα φυσικά και διεκδικεί παραπάνω πράγματα εμείς τι κάνουμε;;;;; Αλλητρωγόμαστε οι Νεοέλληνες- Ελληναράδες!Καληνύχτα Ελλάδα δεν αλλάζουμε με τιποτα ομως λυπάμαι!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 2ο ανώνυμο. Φέρουν τεράστια ευθύνη οι προηγούμενοι επειδή δεν ήξεραν κατά που έπεφτε το Μουσείο. Και ιδιαίτερα οι Κουτσιαρίωτες δημοτικοί σύμβουλοι.
Αυτοί λοιπόν που δεν τους ένοιαζε τίποτα και ήταν η ουρά του μεγιστάνα της πολιτικής τέχνης Πατσιαλή Κωνσταντίνου. Αφήσανε τεράστιο έργο. Ένα τίποτα για την Ιτέα. Το όνειρό τους ήταν να τραπεζώσουν τον Πατσιαλή. Εκεί η αρχή, εκεί και το τέλος των ονείρων τους.
Καημένε Κουτσιαριώτη.
Και μη βιαστείτε, δεν κατακρίνω την κοινωνική ή ανθρώπινη επαφή, αλίμονο, αλλά δυστυχώς κατάντησαν μέσα από τα τραπέζια και τα ουίσκια, να γίνουν οι ουρές του Πατσιαλή. Το χέρι χτύπημα στο τραπέζι ποτέ. Και πουλούσαν και τρελίτσα. Και ακόμα δεν κατάλαβαν γιατί έχει παράπονα ο κόσμος από αυτούς.
Λοιπόν, να γίνει το μουσείο στον Παλαμά. Και όσα περισσότερα μπορούν σε όλο το Δήμο. Αλλά βρε Κουτσιαριώτες πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, κύριοι Τίποτα, δεν βάλατε καμιά σειρά για να λειτουργήσει το μουσείο μας.
Να μπει σε πρόγραμμα, να φέρουμε ειδικούς μουσειολόγους και να το στήσουν όπως πρέπει.
Γιατί όλα τα εκθέματα που είναι αραδιασμένα χύμα στο κύμα φθείρονται με τον καιρό (και αυτά που είναι μέσα και αυτά που είναι έξω στο προαύλιο). Δεν είναι μόνο να ανοίγει το μουσείο πότε πότε, αλλά να γίνει απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο.
ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
Φυσικά, οι τωρινοί δεν έχουν καμία δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Μουσείου Ιτέας.
Το πρόβλημα το ξέρουν.
Χρόνια το λέμε.
Λοιπόν, ας κάνουν αυτό που απαιτεί η τοπική κοινωνία της Ιτέας, άμεση αξιοποίηση και πλήρη λειτουργία του Μουσείου.
Συντήρηση και κατάλληλη προβολή των εκθεμάτων.

Ξυπνήστε επιτέλους όλοι.

Δημήτρης Ντελής είπε...

οι μαλακιες του καλλικρατη αρχιζουν να βγαινουνε.....

ΑΝΝΑ ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ είπε...

Μουσεία κτίρια... όμορφα, παλιά κτίρια έχουμε, ... πολιτιστική ιστορία έχουμε,εισιτήρια για τα μουσεία μας πληρώνουμε,φόρους κλπ......τα βλέπουμε .... με τον πολιτισμό και την ιστορία δεν μας είπαν ακόμα ποιός θα ασχοληθεί....ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα επιβίωσε τόσα χρόνια μόνο με τον πολιτισμό και το εμπόριο........

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής