Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η Λιάνα Κανέλλη στην εκδήλωση για την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών του Συλλόγου Γυναικών Παλαμά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά διοργάνωσε σχετική εκδήλώση με ομιλήτρια την Λιάνα Κανέλλη.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος χαρακτηριστικά η εκδήλωση, έγινε "με σκοπό να τιμήσουμε  την ημέρα, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να θυμίσουμε στις γυναίκες να μην σωπαίνουν και να αναδείξουμε το θέμα".


Και συνεχίζει:
"Στην  εκδήλωση μας η κα Λιάνα Κανέλλη, Βουλευτής, Δημοσιογράφος, Νομικός,  η οποία δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Συλλόγου μας ανέπτυξε με το μοναδικό της τρόπο το θέμα
«Το τραύμα δεν γιατρεύεται με θαύμα». 

Έξω από τα δόντια» ή όπως τόνισε η κα Λιάννα Κανέλλη «χωρίς μακιγιάζ», μίλησε η Βουλευτής, δημοσιογράφος και νομικός στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά για να τιμήσει την παγκόσμια ήμερα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Η άνευ προηγουμένου προσέλευση των μελών αλλά και των πολιτών φανερώνουν το ενδιαφέρον τους για το ευαίσθητο αυτό θέμα  ενώ ο χειμαρρώδης  λόγος της κας Κανέλλη, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τη νεοελληνική γλώσσα, η αμεσότητα της, το ήθος, οι γνώσεις  και η προσέγγιση του ευαίσθητου αλλά και τόσο σημαντικού αυτού θέματος αποτέλεσαν την εγγύηση της επιτυχίας της εκδήλωσης.

Στην ομιλία της με θέμα «Το τραύμα δεν γιατρεύεται με θαύμα», η κα Κανέλλη αναφέρθηκε στην πραγματικότητα όπως αυτή καταγράφεται με αριθμούς: «Το 33% των γυναικών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης σύμφωνα με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, έχουν πέσει θύματα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας δηλαδή εξήντα δύο εκατομμύρια γυναίκες, αριθμός που αφορά γυναίκες άνω των 15 ετών». Μίλησε για τη διεκδίκηση δομών και υπηρεσιών από την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτεία με σκοπό την προστασία της κακοποιημένης γυναίκας, σκιαγράφησε το προφίλ των βίων ατόμων, ενώ τόνισε ότι η κακοποίηση των γυναικών ως μορφή βίας, φυλακίζεται στην κοινωνική και ατομική παθογένεια.

Στην αναφορά της στον αναπτυγμένο Βορρά και το φτωχό Νότο σημείωσε ότι «η πρωτιά ανήκει στον εργατικό πετυχημένο βορρά με πρώτες στην κακοποίηση γυναικών: τη Δανία (52%), τη Φινλανδία (47%), τη Σουηδία (46%), την Ολλανδία (45%), τη Γαλλία και τη Βρετανία να ακολουθούν με 44%. Η Ελλάδα έχει ποσοστό περιστατικών κακοποίησης 25%, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο του 33%», επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα, «στην Αστυνομία καταφεύγει το 14% μόλις, ενώ το 11% καταφεύγει σε δικηγόρο, το 6% στο νοσοκομείο και το 1% στις έτσι κι αλλιώς λιγοστές κοινωνικές υπηρεσίες».


Ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την κα Λιάνα Κανέλλη που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και ήταν μαζί μας σε αυτή την τόσο ουσιαστική εκδήλωση.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής