Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά παρουσία του Κ. Αγοραστού

Μετά την τελετή θεμελίωσης της επέκτασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Τσιάκος, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, υπηρεσιακοί παράγοντες και δημότες.

Κατά την σύσκεψη τέθηκαν προβλήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά και έγιναν προτάσεις για ένταξη έργων άμεσης προτεραιότητας, για τα οποία υπάρχουν έτοιμες  μελέτες.

Συζητήθηκε λοιπόν κατά προτεραιότητα η άμεση χρηματοδότηση της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Φύλλου από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Η άρση της οδικής απομόνωσης της πόλης του Παλαμά κατασκευάζοντας τον οδικό άξονα δέλτα Παλαμά – Όρια Νομού προϋπολογισμού περίπου 10.000.000,00 ευρώ εντάσσοντας την ήδη έτοιμη μελέτη στο ΕΑΠΝΑ

Τα προβλήματα Άρδευσης που θα  δημιουργηθούν από την αντιπλημμυρική θωράκιση του ποταμού Μέγα και ο κίνδυνος της μη άρδευσης στην περιοχή του κάμπου της Δ.Ε. Σελλάνων.

Η βελτίωση της μελέτης στην παράκαμψη Συκεώνας προσθέτοντας έναν κυκλικό κόμβο ο οποίος θα δώσει διέξοδο προς την πολλά υποσχόμενη παρακείμενη λιμνοδεξαμενή η οποία προγραμματίζεται να κατασκευαστεί ως χώρος αναψυχής, περιπάτου αλλά και ποδηλατόδρομου, προς τα Αρχαία της περιοχής αλλά και προς τα ρωμαϊκά λουτρά.

Επίσης τονίστηκε η κατασκευή νέων αντλιοστασίων και η δημιουργία κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης από το νέο ΕΣΠΑ ώστε  η Δ.Ε. Φύλλου που αποτελεί το καταληκτικό σημείο του Νομού μας να μπορέσει επιτέλους να αρδεύσει τις καλλιέργειες της.

Τέλος έγινε αναφορά στην ολοκληρωμένη μελέτη για δίκτυο όμβριων στον Παλαμά  προϋπολογισμού 7.000.000,00 ευρώ και η δυνατότητα ένταξης της στο νέο ΕΣΠΑ ή σ’ άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής