Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο αργός θάνατος μιας μοναδικής σε ιστορία κρατικής υπηρεσίας

Είναι πάντα συγκινητικό να θυμάσαι τους ταχυδρόμους του χωριού μας για την κοινωνική προσφορά τους στα παλιά και δύσκολα χρόνια και για το μεγάλο λειτουργημά τους.

Ο οργανισμός ΕΛΤΑ έχει διαφορετική άποψη, αρνείται να το κάνει και τούς έχει απαξιώσει συστηματικά εδώ και μερικά χρόνια.

Τότε που ο ταχυδρόμος πήγαινε απο σπίτι σε σπίτι, από στάνη σέ στάνη μέσα στό κρύο καί στά χιόνια για να μοιράσει τήν αλληλογραφία, να δώσει τήν επιταγή, νά μεταφέρει ένα καλό ή κι΄ ένα άσχημο νέο...και μάλιστα στα χέρια μας...ιδιοχείρως!!!
Και όλα αυτά φανταστείτε πρίν 50 χρόνια...

Στην Ελλάδα του 2014 ψάχνουμε να βρούμε την αλληλογραφία μας σαν ρακοσυλλέκτες.
Στην Ελλάδα του 2014 τα προσωπικά δεδομένα μας βρίσκονται ανα πάσα στιγμή στο έλεος του καθενός.
Στην Ελλάδα της τεχνολογίας και των γρήγορων δεδομένων η αλληλογραφία δεν υφίσταται, αργοπεθαίνει.

Αποτελεί πλέον πραγματικότητα φίλοι μου, το γεγονός ότι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του αργού θανάτου μιας μοναδικής σε ιστορία και πολιτισμό κρατικής υπηρεσίας και γενικά διοίκησης. Ενός θανάτου επώδυνου για τους πολλούς, τον λαό όπως θα λέγαμε, και για εμάς που ζούμε στο χωριό, αδιαφορώντας ακόμα και για τα αυτονόητα.

Σημεία των καιρών....




Παύλος Σαμαράς

2 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Έιναι έτσι όπως τα λες καλέ μου φίλε... Απαξιώνουν τα πάντα με σκοπό να περάσουν πιο εύκολα σε χέρια ιδιωτών επειδή έτσι διέταξε το κεφάλαιο. Πάνε οι εποχές που ο Αποστόλης και ο Γιώργος γύριζαν το χωριό με την τσάντα στον ώμο και μεταξύ καλημέρας και ολιγόλεπτου κουτσομπολιού μας παρέδιδαν ότι είχε ως παραλήπτη το όνομά μας,,

Παύλος Σαμαράς είπε...

Τι να πω φιλαράκο έτσι όπως πάμε θα αναπολούμε να ζήσουμε τα παλιά χρόνια οχι νοσταλγικά πλέον αλλά κυριολεκτικά...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής