Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αλλάζει όψη η είσοδος της Ιτέας...

Αλλάζει όψη η είσοδος της Ιτέας

Με την ελπίδα να ομορφύνει κι άλλο η πολυσύχναστη νότια είσοδος της Ιτέας, ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας πραγματοποίησε δεντροφύτευση κατά μήκος του δρόμου, από το ιστορικό γεφύρι του Ενιπέα έως και το κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Ιτέας από την πλευρά των γηπέδων 5 επί 5.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και από το Αγροτικό-Λαογραφικό μουσείο έως και και το φανάρι της εισόδου της Ιτέας.

Σαράντα είδη πεύκων θα στολίζουν πλέον την είσοδο του χωριού μας.
Δεντροφύτευση επίσης πραγματοποιήθηκε και στον Λόφο (μαγούλα) με περίπου τριάντα πεύκα και με την ελπίδα να αποκτήσει και πάλι η Μαγούλα την αίγλη των δεκαετιών '70, '80 και '90 όπου ήταν ο καθημερινός προορισμός όλων των πιτσιρικάδων του χωριού μας.

Να θυμίσουμε ότι τα πεύκα της Μαγούλας καταστράφηκαν ολοσχερώς από την παγωνιά του 2001 όπου οι θερμοκρασίες είχαν φτάσει στους -27 βαθμούς κελσίου.

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η δεντροφύτευση.


















3 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και όρεξη για να γίνει το χωριό μας καλύτερο. Πολλά ΜΠΡΑΒΟ παιδιά.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Το θέμα είναι να μείνουν ανέπαφα εως ότου μεγαλώσουν καλέ μου φίλε...κι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της ιστορίας!!!

ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ είπε...

Λες να προλαβουμε εμεις οι μεγαλυτεροι να δουμε δασος
Λες να προλαβουμε να δουμε εμεις οι μεγαλυτεροι πευκοδασος στο χωριο μας;...μακαρι.!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής