Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Καθαρά Δευτέρα με "Κούλουμα" στην Ιτέα

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε χθές Καθαρά Δευτέρα στο κάλεσμα του Δήμου Παλαμά που διοργάνωσε τα παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ στόν προαύλιο χώρο του "Αγροτικού - Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας".

Σε όλους προσφέρθηκαν δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα, κρασί, λαγάνες, φασολάδα, ελιές, και χαλβά ενώ χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας χόρεψαν και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς & δρώμενα.

Αν και ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος για 4η συνεχή χρονιά,(!) καθώς η συννεφιά και αργότερα η βροχή, έκλεισαν πολλούς στα σπίτια τους, εντούτοις όμως οι Κουτσιαριώτες (και όχι μόνο), δεν το έβαλαν κάτω αγκαλιάζοντας για μια ακόμα φορά και αυτή την προσπάθεια του Δήμου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περάσουν και απο το στολίδι του Θεσσαλικού κάμπου το "Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας" να δούν και να θαυμάσουν την μεγάλη συλλογή Λαογραφικών ευρημάτων που φιλοξενεί στο εσωτερικό του.

Για πέταγμα χαρταετού, ούτε λόγος.
Αέρας δεν υπήρχε, οι καιρικές συνθήκες καθόλου ευνοϊκές, στερώντας έτσι την χαρά απο τούς μικρούς φίλους να χαρούν το πεταγμά του.

Στη γιορτή παρευρέθηκαν:
Ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Τζέλλας, Αντώνης Λωρίδας και Ιάσων Τσιρώνης, η πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ Φωτεινή Καραϊσκου, ο πρόεδρος Τ.Κ. Ιτέας Βαγγέλης Λύτρας, ο Διευθυντής του ΕΣΥ Παλαμά Ιωσήφ Χρούμπ, και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ιτέας Τζένη Μακρή και άλλοι.

Η "Ιτέα Καρδίτσας" εύχεται ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ σε όλους!!!







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής