Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Επιστολή Κ. Τζέλλα στον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την διαφοροποίηση καλλιεργειών

Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από τις υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις, οι οποίες προκαλούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε όλα τα αγροκτήματα μας.

Επίσης σας είναι γνωστό, ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό που εισάγει η νέα ΚΑΠ είναι η διαφοροποίηση των καλλιεργειών, σύμφωνα με την οποία, ανάλογα με το μέγεθος της αρόσιμης γης της εκμετάλλευσης πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ή τρεις διαφορετικές καλλιέργειες σε αυτή.

Με τις έντονες και παρατεταμένες όμως καιρικές συνθήκες που επικρατούν, είναι αδύνατον να εφαρμοστεί το ανωτέρω μέτρο της διαφοροποίησης των καλλιεργειών, διότι δυστυχώς οι αγρότες μας δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα πλημμυρισμένα αγροκτήματα τους με αποτέλεσμα καλλιέργειες οι οποίες σπέρνονται αυτή την εποχή, όπως για παράδειγμα αραβόσιτος, μηδική κ.α. να μην μπορούν να καλλιεργηθούν και οι αγρότες μας να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα λόγω της μη συμμόρφωσής τους ως προς τη νέα ΚΑΠ.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, παρακαλούμε να μην εφαρμοστεί για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο το ανωτέρω μέτρο της διαφοροποίησης, δίνοντας έτσι μια ευκαιρία για οικονομική ανάταση στους ήδη ζημιωθέντες αγρότες μας.-

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
       ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ. ΤΖΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής