Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το Δημοτικό Σχολείο Φύλλου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου μας

Την τήρηση της σήμανσης και το σεβασμό στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας μαθαίνουν οι αυριανοί οδηγοί, δηλαδή οι σημερινοί μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας, στις εγκαταστάσεις του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Παλαμά.

Την περαμένη Δευτέρα 4 Μαϊου σειρά είχε το Δημοτικό Σχολείο Φύλλου.

Καθημερινά  γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών Τροχαίων ατυχημάτων που αποτελούν μια πραγματική μάστιγα για τη χώρα μας. Οι αιτίες είναι πάρα πολλές. Ανάμεσα σε αυτές η απροσεξία και η κακή οδική συμπεριφορά των οδηγών ή το άσχημο οδικό δίκτυο συντελούν στην αύξηση των θανάτων αλλά και των σοβαρών τραυματισμών κυρίως νέων ανθρώπων.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Παλαμά και η πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ του δήμου κα Φωτεινή Καραϊσκου δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές της περιοχής μας να μάθουν να αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα, μέσα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που δημιουργήθηκε.
Μέσα σ’ έναν υπέροχο και ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο που έχει δημιουργηθεί τα παιδιά θα εκπαιδευτούν, θα παίξουν και βέβαια θα λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες.
Οι μικροί μας φίλοι άλλωστε μπορούν ακόμη και να διδάξουν "οδικό ήθος" τους γονείς και τους φίλους τους.

Καλούμε λοιπόν τους δασκάλους όλων των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Δήμου Παλαμά να επικοινωνήσουν μαζί μας και να συνοδεύσουν τους μαθητές τους για να τους εκπαιδεύσουμε. Η εκπαίδευση αφορά την θεωρητική κατάρτιση των παιδιών όσο και την πρακτική ως πεζοί και οδηγοί.
Περιλαμβάνει επίσης μια γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, την παρουσίαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, την εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων), την πρακτική εξάσκηση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και τέλος την αξιολόγηση των μικρών μας φίλων.

Αφού το μέλλον ανήκει στα παιδιά καλό είναι να είναι προετοιμασμένα γι’ αυτό...














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής