Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Επίσκεψη "Ταξίδι στο Χρόνο" των Μαθητών στο Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας

Στα πλαίσια του εορτασμού για την ημέρα των Μουσείων τα Δημοτικά Σχολεία Ιτέας και Φύλλου επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου 2015 το Λαογραφικό Μουσείο της Ιτέας.

Ταξίδι στο χρόνο με όχημα τη μνήμη και τη φαντασία είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μικροί και μεγάλοι στο Αγροτικό Μουσείο Ιτέας Καρδίτσας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Παιδιά και ηλικιωμένοι/νες συναντήθηκαν στο Αγροτικό Μουσείο και αλληλεπέδρασαν μεταξύ τους σε μια δράση που συνδιοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας και οι τοπικοί φορείς (Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας, ΚΑΠΗ, Σύλλογος Γονέων Δημ. Σχ. Ιτέας) με τον συντονισμό της Σχολικής Συμβούλου 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Καρδίτσας Παναγιώτα Ντιβέρη.

Ηλικιωμένοι απ`το ΚΑΠΗ Ιτέας, καθώς και παππούδες και γιαγιάδες παιδιών του Δημ. Σχ. Ιτέας, μοιράστηκαν με τα παιδιά των Δημ. Σχ. Ιτέας και Φύλλου, τους εκπ/κούς και όλους όσοι παρευρίσκονταν στο Αγροτικό Μουσείο μνήμες και βιώματα…κομμάτια της ζωής τους! Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες και παιχνίδια μνήμης και φαντασίας με βασικό σκοπό, αφενός να γνωρίσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και πτυχές της τοπικής ιστορίας, αφετέρου να αναζητήσουμε ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ του παρελθόντος που μπορούν να φανούν χρήσιμες στο παρόν και το μέλλον.

Τα παιδιά άκουσαν επίσης και τα όσα σημαντικά είχε να τους πει η υπεύθυνη για την διοργάνωση της εκδήλωσης κα Παναγιώτα Ντιβέρη. Ακολούθησαν ερωτήσεις και απορίες των μαθητών/τριών κυρίως σε ό,τι αφορά στη χρήση των εργαλείων και των μηχανών που υπάρχουν στο μουσείο.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες που μοιράστηκαν μαζί μας κομμάτια της ζωή τους, μίλησαν για τη χρήση των διαφόρων αντικειμένων, περιέγραψαν εικόνες απ` το παρελθόν και βοήθησαν να γίνουν οι συγκρίσεις και οι παραλληλισμοί, να αναδειχθούν οι αλλαγές στην πορεία του χρόνου σε διάφορους τομείς, καθώς και οι συνέπειες αυτών των αλλαγών.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής