Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κονδύλι 27 εκατ. ευρώ για ίδρυση νέων οργανώσεων παραγωγών την περίοδο 2015-2020

Ειδικό μέτρο για την ενίσχυση της δημιουργίας οργανώσεων παραγωγών θα περιλαμβάνει το υπό έγκριση από την Κομισιόν νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο, που συνέταξε η ειδική υπηρεσία του υπουργείου Παραγωγικού Ανασυγκρότησης.

Mε το συγκεκριμένο μέτρο "ενισχύεται και ενθαρρύνεται η σύσταση Ομάδων Παραγωγών με 100% κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους ενώ  παρέχονται κίνητρα για συλλογικές επενδύσεις με αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης κατά 20 μονάδες σε σχέση με μεμονωμένους παραγωγούς. Ενδεικτική κατανομή κοινοτικής συμμετοχής 27 εκατ. ευρώ".

Όμως, το πρόγραμμα για τις Ομάδες Παραγωγών θα έχει κι άλλο ένα πλεονέκτημα, καθώς θα δίνει τη δυνατότητα για χρηματοδότηση των οργανώσεων αυτών μέσα από τα Σχέδια Βελτίωσης, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν πλέον και συλλογικές επενδύσεις σε τρακτέρ, μηχανολογικό εξοπλισμό κ.λπ. με αυξημένο ποσοστό χρηματοδότησης.

Η ειδική υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ εκτιμά ότι τα Σχέδια βελτίωσης θα αποτελέσουν "και το βασικό επενδυτικό εργαλείο για τις ομάδες παραγωγών που προσδοκούμε να δημιουργηθούν καθώς και για τους νέους αγρότες, παρέχοντας ως κίνητρο αυξημένα ποσοστά ενίσχυσης έως 75% (με επιπλέον 20 μονάδες σε σχέση με μεμονωμένους)."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής