Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δωρεάν Μέτρηση Σακχάρου απο το Κ.Υ Παλαμά & την ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η  ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΛΑΜΑ πραγματοποιεί για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στους πολίτες του Δήμου Παλαμά ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση Σακχάρου την Παρασκευή 13/11/2015 από 09:00 έως 14:00 στην Κεντρική Πλατεία Παλαμά.



ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΛΑΜΑ - ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ:    
Δ.Ε.Β.Ε,  Ε.ΚΕ.ΔΙ,  ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΛΑΜΑ,
ΕΤΑΙΡΕΙΑ JOHNSON  &  JOHNSON, ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Διαβήτης Τύπου 1), ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Διαβήτης Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.
Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής