Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση έγινε η δωρεάν μέτρηση Σακχάρου στούς δημότες απο την ΔΗ.Κ.Ε.Παλαμά και το Κ.Υ Παλαμά

Η ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποίησε εκδήλωση σε συνεργασία με το τμήμα Επισκεπτών Υγείας του Κ.Υ. Παλαμά, την προηγούμενη Παρασκευή 13-11-2015 στην Κεντρική πλατεία Παλαμά.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. Καραΐσκου Φωτεινή δήλωσε:
" Ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παλαμά σας ενημερώνω ότι έχουμε καθιερώσει πρόγραμμα, και έχουμε θέσει στόχους τους οποίους και τους υλοποιούμε. Ένας από τους τομείς που υποσχεθήκαμε να δώσουμε έμφαση, είναι η Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη. Η υλοποίηση της δράσης "Δωρεάν Μέτρηση Σακχαρώδη Διαβήτη" έγινε για πρώτη φορά στο Δήμο μας και παρ όλες τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν γενικά σε ολόκληρη τη χώρα εμείς τα καταφέραμε έχοντας και την στήριξη χορηγών. Η δράση είχε ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, με τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Παλαμά να ανταποκρίνονται μαζικά. Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας. Στην σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, τέτοιες δράσεις ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 300 άτομα κάθε ηλικίας, τα όποια μετρήθηκαν από προσωπικό του Κ.Υ. Παλαμά και της βοήθειας στο σπίτι. 
Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση καθόσον η ανωτέρω δράση απέδωσε καρπούς. Το 1/10 απ' τους συμμετέχοντες μετρήθηκαν για 1η φορά και διαπιστώθηκε ότι νοσούσαν, χωρίς να το γνωρίζουν. Οι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία για επανάληψη του προγράμματος, αλλά και την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη της υγείας τους." 

Οι υπεύθυνες της οργάνωσης, Καραΐσκου Φωτεινή, πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ και Γκαντούνα Αικατερίνη, Επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Παλαμά εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Δ/ντη του Κ.Υ. Παλαμά, Χρουμπ Ιωσήφ για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του, καθώς και στους παρακάτω χορηγούς:
Τον συμπατριώτη μας κ. Διδάγγελο Τριαντάφυλλο, πρόεδρο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας, καθώς και τα Φαρμακεία του Παλαμά για την άμεση ανταπόκριση τους, στις ανάγκες της εκδήλωσης.

Σε συνέχεια των δράσεων της η ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ., σε συνεργασία με  Ιατρούς της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας , θα πραγματοποιήσει την Τέταρτη 18-11-2015 και ώρα 15:00 έως 17:00 στην Κεντρική πλατεία Παλαμά δωρεάν ειδικές εξετάσεις για την έγκαιρη Διάγνωση Αναπνευστικών Διαταραχών (ΧΑΠ).




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής