Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το χωριό μας γιόρτασε με λαμπρότητα τον Αγιο Αθανάσιο τον Μέγα

Για μια ακόμη χρονιά το χωριό μας γιόρτασε με λαμπρότητα τον Αγιο Αθανάσιο τον Μέγα.
Η ομώνυμη εκκλησία του χωριού κατάφωτη και ολοστόλιστη γέμισε, την παραμονή αλλά και ανήμερα, από ευλαβείς πιστούς.
Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ Τιμόθεος, ο οποίος και μίλησε για την ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Αγίου της Ορθοδοξίας.
Ανήμερα τελέστηκε η δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, μαζί με τούς Ιερείς Βασίλειο Γερούκη, Θεμιστοκλή Καραματζάκη, και τον αιδεσιμώτατο Μιλτιάδη Τζιβένη.

Με όλους τους κατοίκους να παραβρίσκονται στην εκκλησία του χωριού.
Ο Άγιος Αθανάσιος ήταν πάντα ο προστάτης τους κι αυτοί πάντα του το ανταπέδιδαν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία.
Μετά τη λειτουργία έξω από την Εκκλησία προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα σε όλους.
Στις λειτουργία παρέστησαν επίσημοι, εκπρόσωποι φορέων και πολύς κόσμος από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Αθανάσιος Αλεξανδρείας
Ο Αθανάσιος Αλεξανδρείας, Μέγας Αθανάσιος ή Άγιος Αθανάσιος ήταν Χριστιανός επίσκοπος και Πατριάρχης Αλεξανδρείας της Αιγύπτου κατά τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Τιμάται ως άγιος τόσο από την Ανατολική Ορθόδοξη όσο και από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.
Αποτελεί έναν από τους τέσσερις μεγάλους Πατέρες της Ανατολικής εκκλησίας και έναν από τους 33 Πατέρες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Από πολύ νέος έδειξε την πνευματική κλίση του.
Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της διδασκαλίας του Αρείου που χαρακτηρίστηκαν αιρετικές. Το 328 και σε ηλικία 33 ετών εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας

Ευχόμαστε σε όλους τους συγχωριανούς μας Χρόνια Πολλά όπου κι αν βρίσκονται...















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής