Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η παιδική συγγραφέας Αγγελική Φλώρου στο Φύλλο Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 στο Δημοτικό Σχολείο Φύλλου επίσκεψη της πετυχημένης ανερχόμενης παιδικής συγγραφέας κας Αγγελικής Φλώρου προκειμένου να παρουσιάσει στους μαθητές μας το βιβλίο της «Κέλη η Σφήκα» από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Η επίσκεψη εντάσσεται στον τριμηνιαίο προγραμματισμό της σχολικής μονάδας μας στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας με τίτλο «Γνωρίζω τους παιδικούς συγγραφείς του τόπου μας».
Η συγγραφέας παρουσίασε στις μικρότερες τάξεις με έμμετρο τρόπο το παραμύθι της, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας και τα διδάγματα που προσέφερε με βιωματικό τρόπο μέσα από παιχνίδια και ζωγραφιές.

Στη συνέχεια η συγγραφέας παρουσίασε το παραμύθι στις μεγαλύτερες τάξεις.
Μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής αναδείχτηκαν οι αξίες και τα νοήματα του παραμυθιού, ενώ ζητήθηκε από τους μαθητές να γράψουν ένα διαφορετικό τέλος για την ιστορία. Το πετυχημένο παραμύθι αναφέρεται στην αξία της διαφορετικότητας, στη φιλία, την αυταπάρνηση ενώ θίγει ζητήματα όπως η βία και ο ρατσισμός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής