Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η "Ημέρα της Γυναίκας" δεν είναι μόνο σήμερα...

Άλλη μια παγκόσμια ημέρα λέει σήμερα, απ’ αυτές που διάφοροι οργανισμοί καθιέρωσαν σαν εορτές μόνο για την "κονόμα" και τίποτα περισσότερο.
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, η απέραντη ξεφτίλα δηλαδή.

Στάσου μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, και θα σου πω το γιατί, και δε θα επαναλάβω αυτά που λένε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης και το κάθε καρυδιάς καρύδι.

Θέλω να πω πως κάθε μέρα είναι η ημέρα της γυναίκας.
Κάθε μέρα που θα ξυπνήσει πάλι χάραμα για να ετοιμάσει και σπίτι και παιδιά και σύζυγο, να ετοιμαστεί κι αυτή στο άψε σβήσε, να δουλέψει τέσσερεις, οχτώ, δέκα ώρες στο πόδι, για το καθημερινό φαγητό, τα ψώνια, τη διαχείριση του σπιτιού, την ανατροφή των παιδιών...
Κάθε μέρα που θα προσπαθεί πάλι να’ ναι μάνα, σύντροφος, ερωμένη, να’ ναι γυναίκα κι άντρας μαζί για να τα βγάλει πέρα.

Γι αυτό σου λέω η Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μόνο σήμερα, θα’ ναι κι αύριο, και μεθαύριο και κάθε μέρα....μέρες πολλές, πάρα πολλές!!!
Πως πας ορέ να τις χωρέσεις όλες σε μια μέρα;
Μα η απέραντη ξευτίλα είναι κι αλλού.
Αφού θέλουμε λέει ισότητα και Δημοκρατία, η Ημέρα του Αντρα πότε είναι μου λέτε;

Παύλος


4 σχόλια:

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Δυστυχώς, κι αυτό έπεσε θύμα της εμπορευματοποίησης. Οι γυναίκες που πάλεψαν για τα δικαιώματά τους - κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα - θα τρόμαζαν φαντάζομαι με τον τρόπο που εορτάζεται η σημερινή ημέρα στις μέρες μας...

Παύλος Σαμαράς είπε...

Αν πας και δεις τον τρόπο διασκέδασής τους στα βραδυνά μαγαζιά θα φρίξεις...

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Έτυχε να δω παλιότερα φίλε μου και πραγματικά έφριξα!

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που πραγματικά τιμούν αυτή την ημέρα. Πριν από 2-3 χρόνια έτυχε να βρεθώ σε μια εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας που είχαν καλεσμένες γυναίκες από την ΟΓΕ και πραγματικά έμαθα απίστευτα πράγματα για τον αγώνα που έκαναν για ν' αναδείξουν τα προβλήματά τους και να κατοχυρώσουν κάποια στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής