Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει η συνεχής βροχόπτωση σε καλλιέργειες

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει η δημιουργήσει η ισχυρή βροχόπτωση σε καλλιέργειες στον κάμπο της Καρδίτσας.
Ο ακριβής αριθμός των στρεμμάτων που έχει υποστεί ολική η μερική καταστροφή δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί καθώς τα φαινόμενα είναι ακόμα σε εξέλιξη αλλά και δεν έχει ακόμα αρχίσει η μεγάλη ροή υδάτων από τα ορεινά που καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμες τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η ένταση των φαινομένων σταμάτησε στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής και από κει και πέρα θα υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης.
Μια πρώτη σχετικά ασφαλής εκτίμηση για το μέγεθος των ζημιών θα γίνει από αύριο το μεσημέρι και μετά.

Για όλα τα παραπάνω μιλήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο που βρίσκεται σε περιοχές που έχουν πληγεί και επιβλέπει παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν.
Μας είπε ότι το ύψος της βροχής που έπεσε είναι πολύ μεγάλο και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες. Σημείωσε ότι από χθες είχαν ενημερωθεί οι Δήμοι και οι ΤΟΕΒ να παρέμβουν και να ανοίξουν φράγματα και τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε οικισμούς παρά μόνο σε καλλιέργειες.
Υπογράμμισε πάντως πως η ροή των υδάτων από τα ορεινά που ουσιαστικά δεν έχει ακόμα ξεκινήσει θέλει προσοχή και ετοιμότητα.

Με νερά από την ισχυρή βροχόπτωση αλλά και από υπερχείλιση αρδευτικών καναλιών έχουν γεμίσει και πάρα πολλά στρέμματα καλλιεργειών στον Δήμο Παλαμά.
Εκεί όμως το μεγάλο πρόβλημα έπεται καθώς όπως μας είπε ο δήμαρχος κ. Γ.Σακελλαρίου, τα νερά από φράγματα που σπάνε στους άλλους Δήμους διοχετεύονται μέσα στον Ιταλικό ποταμό που φουσκώνει ώρα με την ώρα. Ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται θέμα σοβαρό από τα νερά όμως τις επόμενες ώρες αναμένεται να επιδεινωθεί επικίνδυνα.

Και στο Δήμο Παλαμά οι παρεμβάσεις σε καίρια σημεία είναι συνεχείς με τρία μηχανήματα του Δήμου και άλλα τόσα μισθωμένα να προσπαθούν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Πρέπει να πούμε ότι ανάλογα φαινόμενα έχουμε και στο Δήμο Καρδίτσας με χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένα και φράγματα που σπάνε για να εκτονωθεί το φαινόμενο. Ήδη έχει σπάσει το φράγμα στο Σταυρό ενώ οι πληροφορίες μας λένε ότι γίνονται παρεμβάσεις και στην Μέλισσα.







πηγή

2 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΙΟΣ είπε...

Εύχομαι να μην δούμε ξανά εικόνες στην περιοχή του Πετρινου όπως πριν από δύο μήνες. Το κακό είναι ότι θα τις ξαναδούμε γιατί δεν έχει γίνει το παραμικρό αντί πλημμυρίκο έργο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.........

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής