Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

5o Φεστιβάλ Ενιπέα: Το ταξίδι αρχίζει ξανά σε λίγες μέρες...

Το ταξίδι αρχίζει ξανά...
Η περιήγησή του μοιάζει με ένα συναρπαστικό 3ήμερο γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις.

Το "5ο Φεστιβάλ Ενιπέα" στις όχθες του ποταμού κάτω απ΄το φώς του φεγγαριού είναι γεγονός!!!
 

Ο αρχαίος χιλιοτραγουδισμένος Ενιπέας, που διατηρεί και στην εποχή μας τα "πρωτεία" από τους παραποτάμους του Πηνειού, που κυκλώνει με τις ιτιές και τις λεύκες του τον οικισμό της Ιτέας, "γλείφει" με τα νερά του την ψυχή των κατοίκων της γράφοντας πολιτισμό και ιστορία.

Ευελπιστούμε και πάλι για 5η συνεχή χρονιά να γίνει ξανά το επίκεντρο μιας γιορτής όπου όλοι οι κάτοικοι και κυρίως η νεολαία, θα έχει τον πρώτο λόγο.

Διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στα χρονικά του χωριού μας με πολύ κόπο, αγάπη και μεράκι απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας με την στήριξη του ΔΟΠΑΠΑ Παλαμά και την Περιφεριακή Ενότητα Καρδίτσας το τριήμερο "Φεστιβάλ Ενιπέα" στις 19, 20, και 21 Αυγούστου 2016.



Αναλυτικό πρόγραμμα 3ημέρου:
1η ημέρα 
Παρασκευή 19 Αυγούστου ώρα έναρξης 20:30 

- Χορωδία ενηλίκων Ε.Μ.Σ. Ιτέας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή (συνοδεία μουσικών οργάνων). Τη χορωδία συνοδεύουν οι μουσικοί: Ναπολέων Μουλιάκος (μπουζούκι), Παύλος Σαμαράς (κιθάρα), Χριστίνα Μαντοπούλου (πιάνο, ακορντεόν), Δημήτρης Τσέλιος (κρουστά).

- Θεατρική Παράσταση με τίτλο "Πιό...πεθερά δε γίνεται" σε σενάριο Αντώνη Νικολάου.
Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία 7 προσώπων που εκτυλίσσεται στο χώρο μιάς επαρχιακής ταβέρνας με κωμικοτραγικές καταστάσεις μεταξύ της ιδιοκτήτριας, του γιού της, της νύφης της και των πελατών αυτής που σκορπούν άφθονο γέλιο. Η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Μανωλόπουλου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Μαρίνα Γουναροπούλου, Πόπη Πλαστήρα, Ντέμη Καρδιτσιώτη, Αντώνης Μανωλόπουλος, Βασίλης Στάθης, Στεφανία Παπαβασιλείου και Σάκης Παπανικολάου.
Ηχος - φωτισμοί Σάκης Νικολάου, μουσική επιμέλεια Αντώνης Μανωλόπουλος, Ενδυματολογία Αννα & Φαίδρα Νικολάου.

2η ημέρα
Σάββατο 20 Αυγούστου ώρα έναρξης 21:00


Παρουσίαση Παραδοσιακών χορών και δρώμενων, με την συμμετοχή των Συλλόγων:
- Φουστανελοφόροι Ράξας Τρικάλων (έναρξη)
- Ε.Μ.Σ. Ιτέας (χοροί Κρήτης)
- Χορευτικός Ομιλος Παλαμά "Οι Καραγκούνηδες" (χοροί Δεσκάτης Γρεβενών)
- Μουσικοχορευτικό συγκρότημα Ιστιαίας "Αθανάσιος Κορφιάτης" (χοροί Ευβοιας)
- Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών Πτολεμαϊδας (Δρώμενο Μομώγεροι)
- Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων Καρδίτσας (χοροί Θεσσαλίας)
- Μορφωτικός Σύλλογος Λαογραφικό Μουσείο Γόννων Λάρισας (τοπικοί χοροί)
- Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών Πτολεμαϊδας (χοροί του Πόντου)
- Ε.Μ.Σ. Ιτέας (χοροί Μικράς Ασίας)
Τα χορευτικά συνοδεύουν οι μουσικοί: Γιάννης Κατσής (τραγούδι), Γιώργος Κουβαράς (κλαρίνο), Ιάσων Κτενάς (βιολί), Γιάννης Σεβαστόπουλος (λαούτο), Γιώργος Γκαραβούνης (κρουστά)

3η ημέρα
Κυριακή 21 Αυγούστου ώρα έναρξης 22:00


- Δημοτική βραδιά με ζωντανή ορχήστρα
Διαλεχτή (τραγούδι), Γιώργος Χαχτσής (τραγούδι), Πάνος Πετεινός (τραγούδι), Δημήτρης Λαμπάκης (κλαρίνο), Δημήτρης Τσοχαντάρης (κιθάρα), Κώστας Σακκούλας (πλήκτρα), Παναγιώτης Κουτσοκώστας (κρουστά)

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας εύχεται ένα όμορφο πολιτιστικό 3ήμερο σε όλους...!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής