Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή της ομάδας "Καθαρό νερό στο Φύλλο"

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε τα ευχάριστα νεα για την ένταξη του έργου αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης στο χωριό μας Φυλλο Καρδίτσας στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.
Ως μέλη της κίνησης Καθαρό Νερό για το Φυλλο θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο τη χαρά και τη συγκίνηση μας που οι προσπάθειες χρόνων επιτέλους απέδωσαν.
Μπορεί αυτή η ιστορία να έμοιαζε ένα χαμένο κυνήγι θησαυρού για κάποιους, όμως το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια στα μέσα του 2013 συναντήσαμε αρκετές αντιστάσεις και δυσκολίες, όμως βρήκαμε και πολλούς συνοδοιπόρους που μας παρείχαν πολύτιμη βοήθεια.
Και σε αυτό θέλουμε να σταθούμε, ευχαριστώντας τους και δημοσίως.

Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του Φύλλου, τους συγχωριανούς μας, οι οποίοι στην πλειονότητα τους, και ανεξαρτήτως ηλικίας, βοηθούσαν όπως μπορούσε ο καθένας (μαζεύοντας δείγματα νερού, με την παρουσία τους στα δημοτικά συμβούλια Παλαμά, περιφέρειας και Αθηνών κτλ) καθώς και το Σύλλογο Γυναικών Φύλλου.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Παλαμά που έφεραν σε πέρας το έργο τους απρόσκοπτα ως όφειλαν.

Αν και οι σχέσεις μας με την πρώην Δημοτική Αρχή δεν ήταν ιδανικές, οφείλουμε να πούμε πως έστω και εν μέσω δικών μας πιέσεων επανέφερε καθυστερημένα το θέμα στην επικαιρότητα.
Σε αντίθεση οι υπάλληλοι του Δήμου Παλαμά στήριζαν τον αγώνα μας από την αρχή όσο μπορούσαν με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν (π.χ στην τεχνική υπηρεσία υπήρχαν μόνο δυο υπολογιστές).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ φυσικά οφείλουμε στις εφημερίδες της περιοχής (Νέος Αγών, Πρωινός Τύπος, Επικαιρότητα, Αλήθεια της Καρδίτσας), καθώς και στο Δίκτυο ΕΡΑ Θεσσαλίας/Ραδιοθάλαμος Καρδίτσας που παρουσίαζε το θέμα στις δύσκολες εποχές όταν το αγνοούσαν οι πολλοί.
Επίσης την ΕΡΤ3 που έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ και κάλυψαν το θέμα μιλώντας με τους κατοίκους, προβάλλοντας το κατόπιν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, την Εφημερίδα των Συντακτών και ειδικά το δημοσιογράφο Στέργιο Ζιαμπάκα με το δισέλιδο ρεπορτάζ τους.
Και φυσικά τα διάφορα sites (LIFO, παλμός, ekarditsa, karditsalive, ikarditsa) και το παρατηρητήριο πολιτών για την αειφόρο ανάπτυξη, αλλά και τον Παύλο Σαμαρά με το blog της "Ιτέας Καρδίτσας" ο οποίος κάλυψε το θέμα από την αρχή.

Τα Νερά Θεόνη συνέβαλαν στην προσπάθεια μας χορηγώντας μας μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένων μπουκαλιών τα οποία μοιράστηκαν στους κατοίκους.

Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην τωρινή δημοτική αρχη που έθεσε το θεμα επι τάπητος και προχώρησε τις διαδικασίες κάνοντας το καθήκον της ένθερμα αλλα και τη διεύθυνση της Αντικεριφέρειας που πίεζε τις διαδικασίες.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους για ότι χρειαστεί αλλά και για να παρακολουθούμε τις διαδικασίες οι οποίες ελπίζουμε να είναι ταχύτατες.

ΥΓ 
Αν και θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο, παρόλα αυτά θα θέλαμε να δηλώσουμε ρητά ακόμα μια φορά ότι δεν έχουμε καμιά βλέψη και καμιά υστεροβουλία από όλο αυτό. Μοναδικός μας στόχος ήταν, είναι και θα είναι το να ανοίγει τη βρύση του ο κάθε κάτοικος και να πίνει πόσιμο νερό.

Ευχαριστουμε για τη δημοσίευση.

Με εκτίμηση,

Για την ομάδα Καθαρό Νερό στο Φυλλο
Ευριπιδης Βουζας
Πέννυ Ζαμπούκα
Βαγγελης Παπαβασιλείου
Παντελης & Ντίνα Πυκνή
Βάιος Ταντος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής