Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πλημμύρισαν καλλιεργημένες εκτάσεις στο Δήμο Παλαμά

Θέματα πλημμυρισμένων εκτάσεων προέκυψαν και πάλι στα πεδινά σήμερα μετά τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αλλά και το ότι πλέον τα ποτάμια από τα ορεινά αρχίζουν να γεμίζουν μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες νερών.

Όπως ενημερωθήκαμε στην επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Σακελλαρίου περισσότερα από 10.000 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων (κυρίως βαμβάκι)  έχουν πλημμυρίσει στις περιοχές του Παλαμά, Βλοχού, Κοσκινά, Μεταμόρφωσης, Ψαθοχώρας αλλά και σε Κόρδα, Μαραθέα και Πεδινό.

Η στάθμη των νερών στα σημεία αυξήθηκε καθώς χρειάσθηκε να ανοίξει φράγμα κοντά στην περιοχή της Μαύρικας του Δ. Καρδίτσας ώστε να μην πλημμυρίσει ο οικισμός.
Συνεχώς αυξανόμενη είναι η στάθμη των ποταμών Καλλέντζη και Ιταλικού ενώ μεγάλη επιβάρυνση υπάρχει και στον Πηνειό.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Παλαμά έχει επικοινωνήσει με το αρμόδιο γραφείο του ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες αυτοψίες από Δευτέρα στην περιοχή και να αποζημιωθούν όσοι αγρότες έπαθαν ολική ή μερική καταστροφή στις καλλιέργειές τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής