Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Σύσκεψη στον Παλαμά για κινητοποιήσεις οι αγρότες

Το έναυσμα για ένα κύκλο κινητοποιήσεων που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα κλείσει αποτέλεσε η σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων που συγκάλεσε η ΕΟΑΣΚ στον Παλαμά.

Στη διαδικασία υπήρχαν αντιπροσωπείες από 20 τουλάχιστον χωριά και τα άτομα που συμμετείχαν ξεπέρασαν τα 70, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός για την εποχή και τις εργασίες που υπάρχουν στα χωράφια.

Το πλάνο που αποφασίστηκε προβλέπει αρχικά ενημερώσεις στα χωριά και κατά τόπους συσκέψεις των αγροτικών Συλλόγων για θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τη συνέχεια.

Παράλληλα θα υπάρχουν δράσεις και παρεμβάσεις ήπιας μορφής σε τοπικό επίπεδο που θα αναδεικνύουν, με διαφόρους τρόπους τα προβλήματα και την ανάγκη επίλυσής τους.

Ο πρώτος μεγάλος σταθμός της πορείας θα είναι περί τα τέλη του Οκτώβρη στη Λάρισα όταν και θα συνεδριάσει η πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων και θα παρθούν αποφάσεις για το είδος και τον χρόνο των κινητοποιήσεων. Η αρχή πάντως φαίνεται ότι θα γίνει με συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης κατά την χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΕΟΑΣΚ σε πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που γίνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στη Λάρισα, στις 2 του Νοέμβρη, για την ανεργία και το λαϊκό εισόδημα.

Τέλος να πούμε πως στους παρευρισκόμενους αγρότες μίλησε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας, κάνοντας μία καταγραφή και των υφιστάμενων προβλημάτων και αυτών που αναμένονται με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και οδηγούν σε αδιέξοδο.




www.karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής